De V12 van de Tomaso P900 maakt zoveel geluid dat ‘ie straatillegaal is

Met al die elektrische hypercars om ons heen, worden wij altijd gelukkig als er weer een echte benzineslurper wordt gereleaset. Deze week is ook de Praga Bohema onthuld, maar daar kan je dit weekend meer over lezen op FHM. Voor nu moeten we ons even buigen over de Tomaso P900.

Je zal wel denken hoeveel hypercars produceren ze daar in het zuiden? Deze Tomaso P900 komt namelijk weer uit Italië. De nieuwe Italiaanse hypercar is alleen bedoeld voor het circuit, maar dat mag de pret niet drukken. De wagen heeft namelijk weer videogame-achtige performances. De reden dat dit monster de weg niet op mag, is ook heel simpel. Hij maakt veel te veel geluid, maar dat vinden wij eigenlijk wel dik.

Tomaso P900

Een 6.2-liter V12 is natuurlijk achterlijk gaaf. Het toerental dat dit motorblok kan halen, lijkt ook wel op de nieuwste Ducati. Een verbluffende 12.300 tpm en 900 pk zorgt voor sublieme rondetijden op elk circuit. Tomaso belooft dat dit de kleinste en lichtste V12 aller tijden is. De hypercar is sowieso een lichtgewichtje, want hij weegt in totaal maar 900 kg. Misschien vandaar de naam P900? Net zoveel pk als gewicht is natuurlijk een prachtige 1:1 verhouding. Naast de performances die je gewend bent van een hypercar, heeft de Tomaso ook wel een uniek kontje. De achterkant van de wagen lijkt volgens ons op een soort Batman-bolide. Die achterkant produceert natuurlijk dat knetterharde geluid. Oordoppen in dus!

Diepte-investering

Als je de P900 wil kopen, heb je een aardige triggervinger nodig. Er zijn namelijk maar 18 exemplaren beschikbaar. Als je die triggervinger hebt, moet je nog maar eens hopen dat je veel dinero op de bank hebt staan. De Tomaso kost namelijk een kleine 3 miljoen en dat is een aardige diepte-investering voor een vierwieler die je pas in 2024 kan rijden. Toch is dat misschien wel wat te optimistisch, want de Tomaso P72 zou in 2019 geleverd worden en daar wachten we vandaag de dag nog steeds op. Als je de P900 toch graag wil hebben, kan je naar de website van Tomaso gaan en het interesseformulier invullen.

Reageer op artikel:
De V12 van de Tomaso P900 maakt zoveel geluid dat ‘ie straatillegaal is
Sluiten