Tom Hardy kruipt in huid van gangstergod Al Capone in nieuwe film Fonzo

Redactie 5 mrt 2018 Entertainment

Al Capone, misschien wel de meest beruchte gangster die ooit geleefd heeft. De gangster – aka the real Scarface – was verantwoordelijk voor de georganiseerde misdaad in Chicago. Hier regeerde hij met ijzeren hand tot hij gepakt werd door Eliot Ness. Veel grote acteurs hebben de rol van Al Capone al eerder aangemeten gekregen. Grootheden zoals Robert De Niro, die de rol verpletterde in The Untouchables. Nu is het de beurt voor één van de grootste acteurs van het moment: Tom Hardy.

De film gaat over de laatste jaren van Al Capone zijn leven. Capone begon toen zwaar te dementeren nadat hij tien jaar in de gevangenis Alcatraz had doorgebracht. Naarmate hij steeds meer ging dementeren, kwamen er steeds meer gewelddadige herinneringen boven drijven. In de film zullen we waarschijnlijk ook beelden te zien krijgen van Capone zijn hoogtijdagen als gangster in Chicago.

Hoge verwachtingen

Al Capone, een gangster die bekend stond om onverwachts gebruik van geweld, iets wat Robert De Niro heel goed wist te weergeven in de film The Untouchables. Tom Hardy staat voor een grote uitdaging om dit karakter goed uit de verf te laten komen. Hieronder kijken we nog even terug naar Robert De Niro als Al Capone.

Tom stond voorheen ook al voor grote uitdagingen waar hij nooit voor achteruit deinsde. Nu moet hij Robert De Niro zien te evenaren, voorheen Heath Ledger. Heath won een Oscar voor zijn vertolking als the Joker in the Dark Knight. Door velen wordt Heath’s Joker als de beste slechterik ooit omschreven. Toen Heath Ledger doodging, nam Tom Hardy de zware rol op zich om een nieuw slechterik in de vorm van Bane neer te zetten, om dat gat op te vullen. Ondanks dat het niveau van Heath Ledger zijn personage bijna niet te evenaren was, wist Tom Hardy een legendarisch karakter neer te zetten waar critici en fans verliefd op zijn geworden.

Zie hier Tom Hardy als Bane in ‘The Dark Knight Rises’:

Daarnaast vertolkte Tom Hardy beide hoofdrollen, van de gangster-tweeling Ronald En Reggie Kray, in de film ‘Legend’.  Zij zijn samen twee van de meest beruchte criminelen uit de Britse geschiedenis. Vandaar dat wij verwachten dat Tom Hardy ook dit keer niet onder de druk bezwijkt en een fantastisch rol weet neer te zetten.

Zie hier Tom Hardy  als Ronald en Reggie Kray in ‘Legend’:

De film zal ‘Fonzo’ gaan heten en beginnen met filmen op 2 april in Louisiana. Het zal nog even duren eer de film uitkomt, toch kijken we er erg naar uit. Als je een beetje fan bent van misdaadfilms, jij ook.

Foto: whatculture.com 

Reageer op artikel:
Tom Hardy kruipt in huid van gangstergod Al Capone in nieuwe film Fonzo
Sluiten