Seksuologe vertelt wat je kunt doen aan voortijdig klaarkomen

Redactie 24 mrt 2017 Entertainment

Iedere man heeft een penis en iedereen heeft hier weleens problemen mee. Is dat goed nieuws? Het is in ieder geval normaal. Gelukkig wilde Vanessa Marin, een bekende Amerikaanse seksuologe die talloze mannen heeft behandeld, wat harde feiten kwijt over de veelvoorkomende klachten bij mannen. Ze deelt vandaag haar kennis en ervaring over voortijdige ejaculatie.

Premature ejaculation
“Shit, ehm. Ja. Ik ben al klaargekomen”, is nooit fijn om te zeggen. Heb je haar EIN-DE-LIJK zover dat ze met je naar bed wil – kom jij al klaar wanneer je net op stoom komt. Maak je geen zorgen: dit is volkomen normaal om af en toe mee te maken. Dit betekent dat vrouwen dit ook mee zullen maken. Het enige dat dit fenomeen abnormaal maakt is het feit dat veel mannen verwachten dat dit hen nooit zal gebeuren.

“Het is belangrijk om te weten dat te snel klaarkomen iets is wat elke man meerdere keren overkomt. Veel mannen denken dat je het hebt, of niet. Dit is niet waar; wie vaak seks heeft maakt dit zo nu en dan mee. Het zou goed zijn als mannen hier wat relaxter mee om zouden gaan, want angst is een factor die kan meespelen bij voortijdige ejaculatie. Ze zijn bang om snel klaar te komen en bang om vervolgens op hun kwetsbaarste moment te moeten zeggen ‘dat dit hem normaal niet gebeurt.’”

Waar kan deze angst toe leiden? Volgens de seksuologe zijn er mannen die vervolgens minder seks hebben. “Maar de meeste mannen zullen nog wel willen en raken vervolgens gefrustreerd omdat het ze niet lukt. Het kan een groot gevoel van machteloosheid geven.”

What to do?
Er valt gelukkig genoeg te proberen het probleem te verlichten. De meest bekende manieren om het overenthousiaste sperma te stoppen zijn natuurlijk vooraf masturberen en tijdens de seks een pauze houden of veel van standje veranderen. Omdat voortijdige zaadlozingen vaker voorkomen bij spanning is het een serieuze optie -als niks anders werkt- om voor de seks te mediteren of zelfs aan yoga te doen. Ook kan het helpen (als de situatie het toelaat) om voorafgaand aan de seks een gesprek te hebben over je angst om snel klaar te komen.

Wat ook vaak effect heeft en sowieso de moeite waard is eens te proberen: samen met je bedpartner synchroon, langzaam en diep adem blijven halen. Wanneer je je ademhaling onder controle houdt kan dit soms enorm veel verschil maken. Helpt dit niet? Dan kun je ook nog een anti-climax-condoom proberen. Daarnaast is er een spray op de markt die het gevoel in je staaf vermindert waardoor je minder makkelijk klaarkomt. Er zijn ook technieken aan te leren voor dergelijke problemen. Zo schijnt de techniek van Masters & Johnson extreem effectief te zijn om je orgasme uit te stellen, alhoewel dit de eerste keer niet gelijk zal lukken.

Uproxx

Reageer op artikel:
Seksuologe vertelt wat je kunt doen aan voortijdig klaarkomen
Sluiten