Ook Tiger King ‘Doc’ achter de tralies

Weet je nog? Midden Corona aan de bank gekluisterd en niks anders bingen dan de Tiger King? Wij wel. Maanden ging het over Carole Baskin, Joe Exotic en natuurlijk Doc. Joe had het een tijdje geleden al redelijk bond gemaakt, toen hij twee huurmoordenaars op zijn rivaal Carole afstuurde en zit inmiddels vast. Vandaag bekend de andere hoofdrol uit de serie ‘Doc’ Antle ook schuld.

Doc was mede-eigenaar van een exotisch natuurreservaat en deed zich voor als natuurbeschermer en dierenliefhebber. Echter handelde hij in beschermde dieren en bleek naast de king of the jungle ook de king in witwassen te zijn. 

Het verhaal

Joseph Maldonado-Passage, de redneck die liever door het leven gaat als Joe Exotic, is een nogal bijzondere dierentuin eigenaar. Hij fokt exotische dieren, heeft een dierentuin langs de snelweg en zit inmiddels al een tijdje in de bak. Vanachter de tralies is hij druk bezig met zijn campagne om president te worden. De kans dat zijn tijgers binnenkort door de tuin van het witte huis lopen, lijkt redelijk klein. Zijn 21 jarige straf duurt namelijk nog wel even. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joe Exotic (@joe_exotic)

In principe klinkt zijn bizarre leven als meer dan genoeg materiaal voor een serie. Toch wisten de makers er nog een beetje jeu aan toe te voegen door zijn aartsrivaal Carole Baskin ook een rol te geven in de serie. Carole heeft Big Cat Rescue opgericht, wat eigenlijk al reden genoeg was om zichzelf te bestempelen als vijand van Joe. Daarnaast is zij ook nogal excentriek en dus perfect serie materiaal. De twee dagen elkaar continu uit en binden zonder uitzondering de kat continu op het spek. Ons favoriete verwijt? Volgens Joe heeft Carole haar man omgelegd en in stukken aan de tijgers gevoerd. Dat kan natuurlijk waar zijn, maar gezien zij als enige niet achter de tralies zitten, geven we haar het voordeel van de twijfel. Een lekker hitje is wel voortgekomen uit de beschuldiging, kennen jullie hem nog?

@thewilliamsfam_ Lookin like Joe Exotic’s ex-husbands… 👀🤠😂 #joeexotic #tigerking #carolbaskin ♬ Savage Tiger King Edition – Caleb

Doc ook vast

BhagavanDoc’ Antle deed zich jarenlang voor als natuurbeschermer. Eerder waren er al verschillende aanklachten tegen ‘Doc’ omtrent dierenmishandeling. Hier werd hij voor vrijgesproken. Is hij dan toch de natuurliefhebber die hij beweert te zijn? Nee hoor, de vork zit net anders in de steel, vandaag bekende hij namelijk alsnog schuld. Hij heeft, tegen de wetten voor bedreigde dieren, in exotische dieren gehandeld en deze winst als schenkingen aangegeven. Met deze illegale handel en witwaspraktijken riskeert hij vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 250.000 dollar. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dr. Bhagavan Antle (@docantle)

Reageer op artikel:
Ook Tiger King ‘Doc’ achter de tralies
Sluiten