Tientallen spelers uit Kameroen geschorst voor liegen over leeftijd

Een bizar verhaal uit Kameroen. Maar liefst 62 voetballers zijn geschorst, omdat ze hebben gelogen hun leeftijd. Wat nog wel het meest opmerkelijke is, is dat eén speler zei dat hij pas 17 was, maar nu blijkt dat hij al 31 jaar is.

Je hoort vaker wel van die verhalen dat er veel gesjoemeld wordt met leeftijden van voetbalspelers. Met name in Afrika schijnen er voetballers over hun leeftijd te faken. Nu zijn er veel spelers uit Kameroen door het stof gegaan na hun leeftijdsfraude.

Gevolgen

De 62 spelers zijn actief voor in totaal vijftien verschillende voetbalteams. Al deze voetballers zijn geschorst voor vijf wedstrijden. De ID-bewijzen van de spelers zijn volgens de Kameroense voetbalbond nep. Wilfried Nathan Douala werd gezien als een groot voetbaltalent. Echter blijkt deze man 31 jaar te zijn, terwijl hij eerst suggereerde dat hij 17 jaar oud zou zijn. Douala was zelfs onderdeel van de selectie van Kameroen op de Afrika Cup, dat eerder dit jaar werd georganiseerd.

Kans maken in Europa

Volgens woordvoerder Ernest Obama van de Kameroense voetbalbond zijn ze ‘bezig met een grote schoonmaakactie’. De reden dat veel spelers uit Afrika proberen te liegen over hun leeftijd is om ooit nog in Europa te spelen. Veel Europese clubs nemen namelijk geen spelers uit Afrika meer aan die ouder zijn dan 23 jaar. Als je jonger bent, maak een grotere kans om te schitteren in één van de topcompetities van de wereld.

Leeftijdsfraude

Kameroen is niet het enige land in Afrika waar ze leeftijdsfraude plegen. Bij veel landen is dit het geval. Volgens Obama zijn ze goed op weg om het probleem te verhelpen. In L’Équipe zegt Obama het volgende: ‘Het is een algemeen probleem hier in Kameroen. Gelukkig heeft de regering de koe bij de horens gevat door middel van verschillende identificatiecampagnes in het hele land.’

 

 

Reageer op artikel:
Tientallen spelers uit Kameroen geschorst voor liegen over leeftijd
Sluiten