Tom Hardy en Austin Butler stelen de show in de trailer van The Bikeriders

The Bikeriders was natuurlijk al eerder aangekondigd, maar 20th Century Studios komt nu met de grote knaller van een trailer. In de film van Jeff Nichols volg je een motorbende uit de VS in de jaren 60. De rollen zijn toebedeeld aan niet de minste acteurs, zo zijn onder anderen Tom Hardy en Jodie Comer te zien en is ook Austin Butler van de partij.

Na zeven jaar geen film meer onder z’n hoede te hebben genomen, is Nichols terug van weggeweest met een prachtig exemplaar op het witte doek. Een hoop stoere gasten op een motor in de jaren zestig in de States, laten we eerlijk zijn, dat klinkt als muziek in de oren.

The Bikeriders’ fotoboek

Het idee van deze film komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het heeft een enorm grote link met het bekende fotoboek, The Bikeriders, van Danny Lyon uit 1967. Een boek dat wordt gezien als een baanbrekend werk in fotojournalistiek. Je ziet daarin de rauwe beelden die de onbezonnenheid en de risico’s van de motorbende, de Chicago Outlaw Motorcycle Club (waar Lyon zelf deel van uitmaakte), naar voren halen. Lyon krijgt uiteraard zelf ook een rol in de film, zijn rol wordt gespeeld door Mike Faist.

Je volgt in de film met name bendeleider Johnny (gespeeld door Hardy) en diens compagnon Benny (Butler) en z’n vrouw (Comer).

December

De releasedatum in Amerika is in ieder geval 1 december. Wanneer de film exact in Nederland te zien is, is nog niet bekend. Dat zal 20th Century Studios absoluut snel aan de buitenwacht laten weten. En voor als je niet kan wachten, check dan vooral de trailer hieronder:

 

Reageer op artikel:
Tom Hardy en Austin Butler stelen de show in de trailer van The Bikeriders
Sluiten