The Art of Drinks: het grootste drankenfestival van Nederland keert terug

De beste bieren, wijnen en spirits onder één dak. Dat is toch de droom van iedere drankliefhebber. En die droom wordt werkelijkheid. Op zaterdag 29 oktober komen drankmerken, leveranciers en importeurs van over de hele wereld naar de Gashouder in Amsterdam. The Art of Drinks brengt hier meer dan 1000 verschillende dranken samen.

The Art of Drinks is hét festival voor iedereen met een liefde voor drank. Of je nu een enthousiaste thuisbartender, wijnkenner of nieuwsgierige levensgenieter bent. Dit is waar je moet zijn. Tijdens het festival ontmoet je de makers van de mooiste dranken en luister je naar de verhalen achter het merk. Maar voorop staat natuurlijk dat je al proevend op zoek gaat naar jouw nieuwe favoriete drankje.

Proefglas

Geniet van bijzondere cuvées (je weet wel: moeilijk woord voor het mengen van verschillende druivenrassen) van het prestigieuze wijnhuis Barons Rothschild uit Bordeaux. Doe mee aan een zeer exclusieve whiskyproeverij. Of leer alles over Mezcal. Het volledige programma van The Art of Drinks wordt binnenkort bekend gemaakt, maar in totaal zijn er meer dan duizend verschillende alcoholische en non-alcoholische dranken te proeven.

Bij binnenkomst ontvang je een proefglas. Hiermee kun je de meeste dranken gratis proeven. Ja, gratis drank. Daar zeg je geen nee tegen, toch? The Art of Drinks is het ultieme evenement om nieuwe trends te ontdekken. Heb jij ook weer wat interessants te vertellen als je na het weekend terugkeert op kantoor.

Drank, muziek en eten

“Dit jaar kun je op het festival opvallend veel nieuwe rums en tequila’s proeven. Het is mooi om te zien dat deze wereldwijde trends ook in Nederland geland zijn”, zegt Albert van Beeck Calkoen, directeur van The Art of Drinks. Ook laat Albert weten dat je voor het herontdekken van oude bekende dranken ook aan het juiste adres bent bij dit evenement. Want met een opmerkelijk aantal single malt whisky’s doet The Art of Drinks niet onder voor een whiskyfestival. Deze categorie is nog altijd toonaangevend en dat kun je hier beleven.

Lekkere drankjes smaken natuurlijk nog beter in combinatie met goede muziek en smaakvol eten. Het Riverside Trio verzorgt in de middag live jazz en in de avond geven de dj’s van De Kopstootbar een klein feestje. Daarnaast zijn er verschillende food stands te vinden om een goede bodem te leggen. Een goede borrelplank bij je nieuwe favoriete wijntje of een gegrilde kip bij een heerlijke IPA kunnen uiteraard niet ontbreken.

Tickets & korting

Tickets voor dit evenement kun je hier reserveren. Het proeven van de meeste dranken is inbegrepen bij je entree ticket en krijg je geserveerd in het proefglas dat je bij binnenkomst ontvangt. De meer bijzondere wijnen en dranken zijn te proeven tegen een kleine bijbetaling. En om je daarbij een stukje op weg te helpen, hebben wij wat leuks voor je.

De eerste 30 lezers van FHM die een kaartje kopen met de promocode FHMPAPPYVANWINKLE krijgen 7,50 euro korting en mogen zich verheugen op een shotje Pappy Van Winkle 12 years. Deze bourbon met een prijskaartje van €1.500 per fles, is de meest begeerde whisky ter wereld. Er is vrijwel geen stock van en dit jaar is ‘ie voor het eerst in jaren weer beschikbaar in Nederland. Wat houdt je nu nog tegen?!

Reageer op artikel:
The Art of Drinks: het grootste drankenfestival van Nederland keert terug
Sluiten