Terwijl jij in de bios naar het witte doek staart, is het tussen je voeten een drukte van jewelste

redactie 5 nov 2018 Entertainment

Terwijl jij in het donker aan het genieten bent van die spannende film die je al een tijd wilde zien gebeurt er bij je voeten meer dan je verwacht. Tijdens films in de bioscoop is de vloer een waar paradijs voor muizen. Als bioscoopganger weet je dat de popcorn net zo vaak uit je hand valt als dat het in je mond beland.

Het Parool heeft tijdens verschillende films in Pathé de Munt een camera op de grond gelegd en dan zie je hoe veel van de kleine knaagdieren er tussen je voeten door rondsnuffelen op zoek naar popcorn. Niet normaal toch? Lijkt ons prettig als hier De Bestrijdingsbrigade wordt ingeschakeld, want we vinden het toch niet zo relaxed als die beesten tussen onze voeten schieten als wij diep verzonken in een film zitten.

Muizen bestrijden

Volgens stadsecoloog Remco Daalder zullen we er maar mee moeten leven. Tegenover het NRC zei hij: “We zullen ermee moeten leven. We hebben geen keus. Ze zitten overal. Waar mensen gaan, zijn muizen. Op het Centraal Station lopen er altijd wel een paar over het spoor, maar ook in supermarkten, groenstroken en cafés zijn ze te zien. Ik durf te wedden dat zelfs de meest gerenommeerde restaurants er last van hebben.”

Maar wat kunnen bioscopen en restaurants nou het beste doen tegen de muizen? Hij adviseert het in de Tom & Jerry hoek te zoeken, want volgens hem is het beste bestrijdingsmiddel nog altijd een kat. “De natuurlijke vijand van de muis is het simpelste en effectiefste bestrijdingsmiddel”, zegt Remco. Good to know. Tot die tijd hopen we dat ze van onze popcorn afblijven.

Reageer op artikel:
Terwijl jij in de bios naar het witte doek staart, is het tussen je voeten een drukte van jewelste
Sluiten