Dit zijn volgens CES 2024 de nieuwe technologie-trends

Nee, we hebben niet toevallig een Blackmirror of Men in Black marathon achter de rug, maar voor leuke gadgets zijn wij natuurlijk altijd wel te porren. De gadget en technologiemarkt blijft zich in een rap tempo uitbreiden en er wordt van alles en nog wat uitvonden. Op de CES, een groot technologie event in Amerika, worden de nieuwste trends besproken en tentoongesteld. Bij de vorige editie waren zo’n 130.000 bezoekers die meer dan 1200 startups kwamen bekijken. Helaas hebben wij geen kaartjes gekregen maar dat betekent niet dat de trends achter gesloten deuren blijven. 

Met een geschat aanbod van zo’n 1200 startups komen er natuurlijk heel veel trends voorbij, het evenement is nog niet begonnen maar hier hebben wij alvast een lijstje met trends die sowieso aan bod komen, volgens de geruchten dan.

Alles infusen met AI

Als we de geruchten rondom de CES 2024 moeten geloven gaan we een hele waslijst aan AI services en producten zien. Wij zijn er niet tegen, integendeel, als je weet hoe je de juiste ‘prompts’ gebruikt is het zelfs erg hulpzaam. Maar AI komt natuurlijk niet alleen voor in de vorm van ChatGPT maar ook in technologie die is ontworpen om het gedrag van gebruikers te leren en vervolgens te ondersteunen. Denk aan medische wearables en smartglasses bijvoorbeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CES (@ces)

Neuro-tech

Door gebruik te maken van geavanceerde lichtstimulatie-technologie die de neurofeedback van je eigen hersenen leest, is het ontworpen om je geest scherper, rustiger en meer ontspannen te maken. Dat is het coole gedeelte, wel net jammer dat je jezelf wel een alien voelt als je die veel te grote koptelefoon op moet doen voor een beetje hersentraining. Sens.ai is een van de pioniers en heeft een systeem ontwikkeld dat door je brein getraind wordt en is mede daardoor ook een CES ‘Innovation Award’ honorair. Maar ook de Master & Dynamic MW75 Neuro-koptelefoon is er eentje die laat zien wat de toekomst gaat brengen. Met die koptelefoon vind je de ultieme focus en ook dat komt door het constante analyseren.

Tech gadgets voor boomers

Een andere tech-trend die aan een enorme opmars bezig is, doelt op de vergrijzende groep onder ons. Bedrijven als Proto en AARP timmeren hard aan de weg om het leven van minder-valide-mensen (op leeftijd) te verbeteren. Zo maakt het eerstgenoemde Proto een soort van ‘hologram boxen’ die eigenlijk het gemak van real-time communicatie verwezenlijkt. Ook zal er op het CES event een telefoon zijn die speciaal ontworpen is om geheugenverlies, dementie en Alzheimer te tackelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Proto Hologram (@protohologram)

Slimme brillen

Hoewel mensen met een bril er over het algemeen bijna altijd slimmer uitzien dan zonder, zien ze er in de nabije toekomst waarschijnlijk nog slimmer uit. Één van de besproken trends op de CES 2024 is de opkomst en misschien wel herintroductie van smart-glasses. Waar Ray-Ban en Meta al eerder het huwelijksbootje instapten om de voorheen doodnormale bril nog slimmer te maken, wordt deze lijn lekker doorgetrokken. Best logisch ook want het idee is ook gewoon future-proof, denken wij dan.

Nog slimmere smart-televisies

Het zal nog wel even duren maar er komen opvouwbare tv’s aan. Eerder dit jaar showcasede het televisiemerk TCL een intrigerend concept in de vorm van een opvouwbare 8K OLED-tv. Er is een goede kans dat TCL dit bizarre prototype ook op CES 2024 zal laten zien maar hopelijk staat er dan een bordje met ‘binnenkort in de winkel’ naast. TCL is niet het enige bedrijf dat naar verwachting wat buigbare schermen zal presenteren. Volgens Maxim kondigde C-SEED aan dat het zijn luxe, high-end thuisbioscoop formaat tv’s zal onthullen op CES 2024.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rich DeMuro (@richontech)

Reageer op artikel:
Dit zijn volgens CES 2024 de nieuwe technologie-trends
Sluiten