Gitzwarte serie Black Mirror kondigt vijfde seizoen aan

Redactie 6 mrt 2018 Entertainment

Als we het hebben over de meest duistere en gruwelijkste serie van de afgelopen vijf jaar, dan mag Black Mirror honderd procent een gouden plak komen ophalen. We gingen er stiekem al van uit, Black Mirror krijgt een vijfde seizoen.

Pak je toeters en slingers er maar bij, want dit is geweldig nieuws. Een van Netlix’s beste series breidt uit met nieuwe afleveringen. Iedere keer als we terugdenken aan de gitzwarte afleveringen van de serie, gaan onze haartjes direct omhoog. Elke aflevering is op zichzelf een kippenvel momentje waard. De releasedate en andere informatie over het nieuwe seizoen is nog niet bekend gemaakt.

De serie laat ons een toekomstbeeld zien van de snelle technologische ontwikkelingen waarmee we nu en in de toekomst te maken zullen krijgen. Black Mirror laat van deze ontwikkelingen de positieve, maar vooral de negatieve bijwerkingen zien. Dit kan gaan over de nieuwste manier van terreur tot allerlei soorten opsporingsdiensten. Iedere aflevering kent een nieuw verhaal en nieuwe acteurs.

Black Mirror gets real

Dat sommige afleveringen toch wel heel dichtbij komen, zagen we laatst wel toen Netflix een van de episodes nabootste. Hang the DJ ging over twee vrijgezellen die door middel van een app aan elkaar werden gelinkt. Daarna konden we zien hoe lang ze bij elkaar zouden blijven. Netflix gooide de app het internet op en zo kan iedereen nu zien hoe lang je het uithoudt met je volgende date. Beetje pijnlijk als je dan drie jaar zit opgescheept met een ontzettend lelijke en bitchie chick.

Black Mirror Crying GIF - Find & Share on GIPHY

Foto: Netflix – Black Mirror

Reageer op artikel:
Gitzwarte serie Black Mirror kondigt vijfde seizoen aan
Sluiten