De Master & Dynamic MW75 Neuro-koptelefoon kan je gedachten lezen

De wereld is een intelligente koptelefoon rijker, waar ook nog eens super geluid uitkomt. In een opmerkelijke samenwerking met het neurowetenschapsbedrijf Neurable heeft high-end audiomerk Master & Dynamic de MW75 Neuro-koptelefoon op papier gezet, die letterlijk je gedachten kan lezen. Deze nieuwe koptelefoon, geprezen en wel als de eerste met een brein-computerinterface (BCI), maakt gebruik van neurale sensoren om de hersengolven van de drager te meten. Dat allemaal om jouw optimale moment van focus op te sporen en vervolgens al die stoorzenders voorgoed gedag te zeggen. 

Ultieme focus

Met een eenvoudige druk op de knop kan de koptelefoon al je jam-sessies volgen en via de bijbehorende app gedetailleerde analyses bieden. Deze analyses belichten niet alleen het optimale moment van focus, maar ook stressmomenten, de app beveelt zelfs pauzes aan wanneer dat nodig is. Daar is je baas niet blij mee. Volgens de bedrijven zal de koptelefoon zelfs de actieve ruisonderdrukking inschakelen en je telefoon vervolgens op standje ‘maan’ zetten als die merkt dat je dat nodig hebt. Na de luistersessies geeft de app gedetailleerde feedback over de optimale focus en zelfs een score, allemaal om de luisteraar te helpen hun cognitieve prestaties te maximaliseren.

Neuro

Het hoogwaardige geluid, dat wij kennen van de MW75, is ook terug te horen in de MW75 Neuro die je momenteel al voor 600 piek op de kop kan tikken. Neurable is op zijn beurt een pionier in neurowetenschappen en ging in 2017 al viraal met het creëren van een game die je met je gedachten kunt besturen, ook erg dik. Als kers op de taart hebben ze ook nog eens samengewerkt met het Amerikaanse leger om hun trainingsprocedures te optimaliseren. Flinke tech-nerds bij Neurable dus, maar dan krijg je wel dit soort vette gadgets.

De Master & Dynamic x Neurable MW75 Neuro is verkrijgbaar in de kleuren onyx, navy, silver en olive. Je kan ‘m nu pre-orderen op hun site voor $649, de geschatte levertijd ligt halverwege 2024.

Reageer op artikel:
De Master & Dynamic MW75 Neuro-koptelefoon kan je gedachten lezen
Sluiten