Netflix dropt teaser van de duurste Netflix film ooit The Irishman

redactie 31 Jul 2019 Entertainment

Wie weg is van gangsterfilms mag deze absoluut niet missen. The Irishman is het nieuwe meesterstuk van Scorsese. In februari werd de release van de brute film al laten zien, maar meer dan rondslingerende kogels zagen we niet echt. Maar nu is er eindelijk meer. De teaser is vandaag vrijgegeven en het kan niet anders of dit wordt dé Netflix-film van het jaar. 

Plot

Mocht je nog steeds niet weten waar het verhaal precies overgaat, dan leggen wij het graag nog even kort voor je uit. De film vertelt het verhaal over de georganiseerde misdaad in Amerika na de Tweede Wereldoorlog. Het wordt verteld vanuit het perspectief van Frank Sheeran (Robert De Niro), een huurmoordenaar die samenwerkte met de meest beruchte onderwereld figuren uit die tijd. Het verhaal van dit maffiaspektakel is gebaseerd op I heard you paint houses: Frank ‘The Irishman’ Sheeran & Closing the Case on Jimmy Hoffa. Een boek geschreven door Charles Brandt. Frank Sheeran vertelde op zijn sterfbed over zijn daden in de oorlog, hoe hij bij de maffia terechtkwam en hoe hij door oppergangster Jimmy Hoffa in vertrouwen werd genomen.

Duurste Netflix film ooit

Naast Robert de Niro spelen ook Al Pacino en Joe Pesci een rol in de brute maffiafilm. Een cast waar je ‘u’ tegen zegt dus. Scorsese is al vanaf 2008 bezig de film op rollen te krijgen met een budget van 175 miljoen euro. Daar moet je wel wat moois van kunnen maken, dachten wij zo. The Irishman is hiermee Scorsese’s duurste film ooit. Dit komt mede door de verjongingstechnologie die gebruikt wordt in de film. De karakters van De Niro en Pacino ontmoeten elkaar in het verhaal op hun dertigste. Dus die verjonging was wel nodig. In 2016 ging het project eindelijk echt van start. De film is in 106 dagen geschoten, wat de langste schiettijd ooit van Scorsese is. 

Release van The Irishman

The Irishman zal voor het eerst te zien zijn op 27 september. Dan vindt de 57ste editie van het New York Film Festival plaats waar de film in premiere gaat. The Irishman draait twee weken in de bioscoop en daarna is de film alleen nog maar op Netflix te zien. Je gaat er waarschijnlijk geen spijt van krijgen als je de film op groot scherm gaat checken in de bios, want heel veel beter dan dit ga je ze niet krijgen. Check hieronder de teaser.

Reageer op artikel:
Netflix dropt teaser van de duurste Netflix film ooit The Irishman
Sluiten