Bizarre ontdekking: de T-Rex had veren en een bijzonder stemgeluid

Dinosaurusfans opgelet. Wetenschappers denken namelijk dat de T-Rex er misschien anders uit zag dan de meeste mensen denken. Ook het stemgeluid van het huge-ass monsters schijnt ietsjes anders te klinken dan in Jurassic Park. Laat het aan de hooggeleerde over om dit mysterie te ontrafelen.

Tijdens een museumexpositie van The American Museum of Natural History in de V.S. werd een dummy-dino tentoongesteld, waarbij de wereldberoemde T-Rex met een John Travolta kapsel te zien was. Maar dan zonder Grease gel. Want volgens archeologen heeft de T-Rex diepgewortelde poriën waaruit blijkt dat ze ooit veren op het kadaver droegen. De dinobaby’s worden volgens de bollebozen geboren met veren over het hele lichaam. Er zijn 3D animaties van de baby dino gemaakt. Check het hieronder.

”Dinooo baby’s zijn te gek”

In de jongere jaren van dinosauriërs is de bek van het beestje vergelijkbaar met die van een schildpad. Daarna worden ze langer en sterker zodat ze hun prooi met gemak naar binnen kunnen schrokken. Omdat dino baby´s een zeer fragiel bestaan hebben, zijn ze extreem zeldzaam. Naast de vondst van de veren is het stemgeluid ook heel anders dan voorheen gedacht. Mocht je denken dat het zo angstaanjagend klinkt als in de Spielberg films, dan heb je het goed. Want het geluid van een T-Rex is vergelijkbaar met die van de Chinese krokodil. Een zoemende sound waarbij de omgeving vibreert. Dit komt mede door de grootte van het beest. We mogen in ieder geval van geluk spreken dat ze uitgestorven zijn. De BBC heeft dit indrukwekkend (angstaanjagend) geluid digitaal nagesynchroniseerd in het fragment hieronder. We raden aan om dit met koptelefoon te beluisteren.

 

 

Reageer op artikel:
Bizarre ontdekking: de T-Rex had veren en een bijzonder stemgeluid
Sluiten