Met de Swatch x BASQUIAT-collectie viert Swatch hun Art Journey van 2023

Swatch viert met de Swatch x BASQUIAT-collectie een van ‘s werelds meest vruchtbare artiesten in zijn volgende Art Journey-release. De nieuwste capsulecollectie, die de meesterwerken van Jean-Michel Basquiat om de pols brengt. Deze collectie richt zich op de meest iconische schilderijen van de New Yorkse kunstenaars uit het begin van de jaren tachtig.

Swatch Art Journey

De maand mei markeert de release van Swatch’ vijfde capsulecollectie voor zijn Swatch Art Journey 2023, die iconische stukken van kunstenaars over de hele wereld viert. De Swatch x BASQUIAT-collectie is een levendige capsule die een eerbetoon is aan de grensverleggende artiest die vooral bekend staat om zijn onconventionele perspectief. Binnen deze collectie bevinden zich drie horloges, die elk een van de meest prominente werken van Basquiat belichten.

Swatch x BASQUIAT-collectie

Op een van de horloges staat het werk “Hollywood Africans” van Basquiat, een origineel kunstwerk uit 1983. Het stuk zelf gaat in op de vele stereotypen waarmee Afro-Amerikanen vaak worden geconfronteerd in de entertainmentindustrie en in Amerika in het algemeen. De wijzerplaat komt in levendig geel aan om te passen bij het trio van figuren van het schilderij, dat de kunstenaar met rapper Rammellzee en de schilder Toxic afbeeldt.

De “Ishtar” is een ander kunstwerk, ook uit 1983 dat op het horloge is afgebeeld. Het schilderij is vernoemd naar de Mesopotamische godin van vruchtbaarheid en oorlog en komt op een zwarte wijzerplaat met de kunst op de turquoise band.

Het derde horloge heeft geen titel, maar heeft het iconische driepuntige kroonmotief van Basquiat in gedurfde zwarte lijnen. Het artwork uit 1982 zet de toon voor het horloge, dat is ingelijst in een zwarte kast en voorzien is van de handtekening van Basquiat op de onderkant. Verzamelaars krijgen ook de kans om ze alle drie samen in een boxset te kopen.

De horloges in de Swatch x BASQUIAT-collectie en de Swatch x JEAN-MICHEL BASQUIAT-set zijn sinds 11 mei verkrijgbaar in de Swatch-winkels en online.

Reageer op artikel:
Met de Swatch x BASQUIAT-collectie viert Swatch hun Art Journey van 2023
Sluiten