5 tips van een geslaagde Harvardstudente waardoor jij elke studie aankunt

redactie 16 sep 2018 Entertainment

Velen van ons beginnen vol goede moet aan een studie. Niet veel meer dan een week later heb je je alter ego als boekenwurm alweer de deur gewezen en spendeer jij je waardevolle uren aan Netflix. Vervolgens krijg je het aan het eind van je studie zwaar en haal je met veel moeite die voldoendes om toch dat papiertje binnen te halen. Volgens iemand die aan het prestigieuze Harvard studeerde kan dat beter.

Die iemand is trouwens de Amerikaanse Sophia Chua-Rubensfield. Dochter van Amy Chua, een bekende advocate en schrijfster die aan het minstens zo hoogwaardige Yale lesgeeft. Sophia heeft d’r diploma om te bekende school al gehaald en is dus de perfecte persoon om ons van wat studietips te voorzien.

In een privéblog heeft de studente allerlei handige lifehacks voor het studeren gevonden. Dit zijn tips waarmee je straks als een stoomtrein door elke studie knalt. Wij hebben de vijf beste voor je geselecteerd en die zetten we hier even voor je op een rijtje.

1. Flikker die MacBook maar het raam uit

Schrijf notities met de hand. Sophia zegt zelf niet te weten waarom, maar door met de hand te schrijven in plaats van lekker op je laptopje weg te tikken onthoud je alles beter. Gooi die MacBook maar uit het raam en schaf een paar kladblokjes en een balpen aan. Ook nog eens een stuk goedkoper.

2. Ga met je dikke reet uit de bibliotheek

In de bibliotheek kun je in alle rust leren voor je toetsen. Helaas slaan veel mensen daar volgens de Harvardstudente een beetje in door. Thuis of in de bieb je tijd aan Facebook verspillen maakt geen verschil zegt ze. Pak je dekentje, thermoskan en tosti-ijzer maar weer lekker in. Zorg dus dat je je tijd waardevol besteed en je niet af laat leiden.

3. Ga lekker chillen

Deze tip is geruststellend. Volgens Sophia hoef je dus echt niet de hele dag met je neus in de boeken te hangen. Zorg dat je af en toe ook lekker een halfuurtje voor jezelf neemt. En als een Harvardstudente al zegt dat je best af en toe een halfuurtje voor jezelf kunt nemen betekent dat voor de meesten van ons dat we een kleine twee seizoenen van die nieuwe Netflix-serie er wel bij door kunnen proppen.

4. Zorg dat je iets beters te doen hebt

Dat moet wel lukken toch? Sophia adviseert iets te hebben om naar uit te kijken. Bijvoorbeeld die andere twee seizoenen van diezelfde serie. Door tegen jezelf te zeggen dat je dat over een paar uur mag gaan doen leer je beter zegt ze. Als je deze tips een beetje naar je eigen hand zet bekent dat dus non-stop Netflix. Studeren is helemaal zo slecht nog niet.

5. Lees dat wat je leest

Ja dat klinkt vaag hé? Sophia bedoelt te zeggen dat je echt moet proberen te snappen wat je aan het lezen bent. Je kunt dus wel als een robot aan de speed door alle hoofdstukken heen jagen, maar daar heb je uiteindelijk geen ruk aan. Zorg dus dat je niet alleen een beetje naar de tekst als losse letters aan het loeren bent, maar probeer het te begrijpen.

Zo, dat waren de vijf tips alweer. We hebben misschien niet elke tip even goed uitgelegd, hier kun je dus de blog van Sophie nog eens doorlezen. Ook staan daar nog een paar andere goede tips op. Met een beetje geluk en een spraakcomputer ben jij straks de nieuwe Hawking.

Reageer op artikel:
5 tips van een geslaagde Harvardstudente waardoor jij elke studie aankunt
Sluiten