10 heerlijke stand up comedy shows op Netflix

Redactie 12 nov 2017 Entertainment

Na het bingeracen van urenlange achtervolgingsscènes, moorden en drugssmokkel is een relaxte break soms wel even lekker. De ultieme ontspanning? Een uurtje lachen met een supersterke stand up. Dit zijn wat ons betreft 10 van de meest hilarische shows die het afgelopen jaar op Netflix zijn verschenen. 

1. Dave Chapelle
Chapelle maakt zijn comeback na 12 jaar, met 2 vlijmscherpe nieuwe shows. Hij wisselt persoonlijke verhalen af, gecombineerd met harde maar hilarische uithalen naar beroemdheden als Bill Cosby en O.J. Simpson.

2. Tracy Morgan: Staying Alive
De ster van de successerie 30 Rock grapt over serieuze zaken in zijn leven: zijn coma na een auto ongeluk, zijn tweede huwelijk en de donkere kant van zijn familie. Toch blijft hij zoals we hem kennen: humoristisch en soms tot over het randje vulgair.

3. Theo Maassen: VANKWAADTOTERGER
We schreven laatst al dat we de nieuwste show van Theo Maassen fucking goed vinden. Want nog steeds vol verontwaardiging en cynische observaties weet Maassen iedereen inclusief zichzelf op de hak te nemen.

4. Marc Maron: Too Real
Naast zijn bekendheid door zijn rol in de vrouwen-in-lycra-serie Glow, is Marc Maron een doorgewinterde comedian. In Too Real noemt hij zichzelf een “alpha-pussy”, peinst hij over hoelang hij nog te leven heeft en het testament van zijn moeder.

5.Youp van ‘t Hek: Licht
In 2015 kampte Youp met gezondheidsproblemen, in Licht is gelukkkig weer hij energiek en scherp terug. Met minder zware onderwerpen en meer vrolijke en jawel, lichte verhalen.

6. Rory Scovel Tries Stand-up for the First Time
Rory Scovel is dus geen beginner, zoals de titel van zijn show doet vermoeden, maar heeft al jarenlange ervaring als comedian en acteur. In deze show deelt Scovel zijn eigenzinnige en soms provocerende observaties over relaties, bruiloften en de Thong Song.

7.Daniël Arends: Carte Blanche
De eindbaas die het verdient genoemd te worden, ook al kwam zijn show eind 2016. Confronterend en provocerend drijft Arends de spot met neppe backpackers vol vieze dreadlocks, de clitoris en Jandino.

8. Amy Schumer: The Leather Special
In deze special does Amy what Amy knows best: praten over haar vagina en lichaamssappen. Gelukkig weet ze ook andere onderwerpen op haar kenmerkende humoristische manier aan te snijden, zoals relaties en diëten.

9. Louis C.K.
Masturbeergate of niet, Louis geeft in deze show zijn eigenaardige, soms enorm grove visie op religie, eeuwige liefde, medicatie voor honden, e-mailruzies, leraren en nog veel meer.

10. Sarah Silverman: A Speck of Dust
Sarah ‘Sarcasme’ Silverman weet in hilarische anekdotes pijnlijke ervaringen knap te combineren met provocatieve grappen. Iets met Trump, poepen en een speciale wet voor sperma.

Reageer op artikel:
10 heerlijke stand up comedy shows op Netflix
Sluiten