Sportfanaten moeten naar deze drijvende gym in Parijs

redactie 5 jan 2017 Entertainment

In Parijs hebben ze een nieuwe manier gevonden om mensen de sportschool in te trekken: de drijvende gym. Het Italiaanse bedrijf Carlo Ratti Associati ontwikkelde een boot die de energie van de sporters gebruikt om over de Seine dwars door het centrum van de Franse hoofdstad te varen.

De laatste jaren worden we platgegooid met reclames van sportscholen die hun abonnementen willen slijten. Tegenwoordig hebben veel mensen een ongezonde levensstijl en bewegen te weinig. In januari zien we ieder jaar weer dat iedereen met de goede voornemens op zak de gym induikt, meestal houden ze dat een maandje vol. Dit soort types ploffen daarna weer op de bank en bewegen hooguit naar de koelkast en frituurpan.

Op zich is hier niks mis mee, maar het Italiaanse bedrijf wil toch graag mensen inspireren te gaan sporten en dit ook vol te houden. Tijdens het varen wordt de boot aangedreven met energie die de sporters opwekken. Als er even niet genoeg mensen sporten, gebruikt de boot energie die de zonnepanelen op het dak opwekken. Hartstikke duurzaam dus! Het bedrijf verwacht dat de combinatie van varen en afvallen een groot publiek zal trekken, het uitzicht is in ieder geval adembenemend!

Er wordt verwacht dat de Italianen de drijvende gym over 18 maanden gereed hebben, zodat wij het allemaal in Parijs kunnen bewonderen. En ja, we zullen de sportfanaten op de hoogte houden met de kosten van een abonnement…

Bron: Boredpanda/CarloRatti

Reageer op artikel:
Sportfanaten moeten naar deze drijvende gym in Parijs
Sluiten