Werknemers verdienen meer geld in 2017 dan vorig jaar

Redactie 5 jan 2017 Entertainment

Het eeuwen oude cliché ‘geld maakt niet gelukkig’ is natuurlijk wel waar, maar lekker is het wel om wat meer cash te hebben. Met die doekoe kun je het sappigste stuk vlees bestellen in het beste restaurant of een extra rondje geven in de kroeg en dat geeft je toch wel een kortstondig gevoel van geluk. Dan komt het helemaal mooi uit dat we waarschijnlijk allemaal iets meer geld te besteden hebben in 2017.

Werknemers hoeven dit jaar namelijk minder belasting te betalen, dus houden we meer nettoloon over. ADP Nederland verwacht dat mensen met een minimumloon (1.552 euro per maand) er netto 15 euro op vooruit gaan en iedereen met een modaal salaris (2.855 euro) 3 euro meer kan verwachten. De grootste stijging is te zien bij werknemers met een salaris van 1750 euro, hun maandsalaris stijgt met maar liefst 0,75 procent.

Ambtenaren mogen hun voetjes nog even op de grond houden, want zij gaan er niet zoveel op vooruit. In de bouw is de stijging het grootst bij het minimumloon. Als je daar op de bodem van het betaalmodel zit krijg in dit jaar zo’n 18 euro meer op je salarisstrookje. In de Zorg en Welzijn sector hangen ze de slingers ook op want daar gaat iedereen erop vooruit. Onder de vrachtwagenchauffeurs is het nogal gemengd. De ene is meer kwijt aan pensioenpremie terwijl de ander weer meer over houdt. Maar al met al is dit toch mooi nieuws om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Bron: Nu.nl.

Reageer op artikel:
Werknemers verdienen meer geld in 2017 dan vorig jaar
Sluiten