Spider-Man omgetoverd tot korte film over mentale gezondheid

We kennen Spider-Man natuurlijk allemaal als de superheld uit onze jeugd. Al zitten wij op deze leeftijd nog steeds als een van de eersten in de bioscoop als er een nieuwe film verschijnt. Nu wordt de superheld ingezet om aandacht te trekken voor mentale gezondheid van jongeren. Sony deelt deze korte film op woensdag 27 maart op YouTube.

Jongeren praten nou eenmaal niet zo makkelijk over hun gevoelens, over het algemeen. Wat is dan een goede oplossing? Precies, een korte film die aandacht besteed aan de mentale gezondheid van deze groep. Op deze manier kijken jongeren naar iets wat hen interesseert, namelijk beeld en zit er ook nog eens een verborgen boodschap in verwerkt. Volgens regisseur Jarelle Dampier is de bedoeling van The Spider Within dat er diepere gesprekken gevoerd kunnen worden tussen jongeren en hun vrienden en familie. Het is namelijk belangrijk dat er gesproken wordt over mentale gezondheid.

The Spider Within: A Spider-Verse Story

In deze animatiefilm gaat het over Miles Morales. Hij is een jongen die worstelt om de balans te vinden tussen zijn leven als superheld en als ‘gewone’ tienerjongen. Dit is niet makkelijk voor hem en hij krijgt op een dag te maken met een paniekaanval. Dan weet hij het zeker, hij moet aan de bel trekken en zijn angsten onder ogen zien. Wat een van de belangrijkste lessen uit de film is, is dat Miles hulp zoekt en dat dat een heel moedig en vooral goed besluit is.

We kunnen de korte film allemaal kijken vanaf aanstaande woensdag 27 maart op het YouTube-kanaal van Sony Pictures Animation.

The Hero Within

De film komt niet uit het niets, het is namelijk onderdeel van een hele campagne genaamd The Hero Animation. Het doel van deze campagne is dat jongeren hun persoonlijke verhalen gaan vertellen door middel van een speciaal interactief lesprogramma.

Reageer op artikel:
Spider-Man omgetoverd tot korte film over mentale gezondheid
Sluiten