5 indrukwekkende specs van de Samsung Galaxy S23

Met de Galaxy S23, S23 Plus en S23 Ultra heb je een topklasse smartphone in handen! Video’s streamen, gamen, prachtige foto’s maken en de hele dag je socials bijwerken: het kan allemaal met Samsungs nieuwste paradepaardjes. Benieuwd naar wat de nieuwe toestellen allemaal voor je in petto hebben? We zetten de belangrijkste nieuwe specs voor je op een rijtje.

1. Amoled-scherm met scherp beeld

Gebruik jij je smartphone bijna als tweede tv, bijvoorbeeld om onderweg films en series te streamen? Dan is er goed nieuws! De Samsung S23 Galaxy toestellen hebben namelijk net als hun voorgangers een AMOLED-scherm. Zo’n scherm heeft een hoog contrast met heldere kleuren en een scherp beeld. Je films en series zien er dus supergoed uit! Dankzij de hoge verversingssnelheid tot 120 keer per seconde lopen de beelden vloeiend in elkaar over.

Foto: Samsung

2. Goed leesbaar scherm dankzij Vision Booster

Met de nieuwe toestellen heb je nooit meer last van een niet goed leesbaar scherm. Ze zijn namelijk voorzien van de Vision Booster. Deze handige feature past het beeldscherm aan op de lichtomstandigheden en zorgt er zo voor dat je het display altijd goed kan blijven lezen, ook als er direct fel zonlicht op schijnt. Handig, want zo kan je gewoon verdergaan met waar je mee bezig was!

3. Camera’s in behuizing

Aan de achterkant is het camera-eiland verleden tijd. De camera’s liggen bij de nieuwe modellen namelijk in de behuizing, waardoor ze niet meer uitsteken. Hierdoor kan je de telefoon gewoon plat neerleggen en blijft hij minder snel achter je broekzak haken.

Samsung Galaxy S23
Foto: Samsung

4. 200-megapixel hoofdcamera op de S23 Ultra

De hoofdcamera van de Ultra heeft met 200 megapixels de hoogste resolutie bij een Galaxy smartphone tot nu toe. Dat levert spectaculaire plaatjes op met een hoge helderheid, een ongekende scherpte, eindeloos veel details en miljoenen kleuren. Je foto’s zien er ook mooi uit bij weinig licht en tegenlicht. Handig als je de mooiste momenten vast wil leggen tijdens een concert of voetbalwedstrijd!

5. Snelle en energiezuinige Snapdragon 8 Gen 2 chip

Game jij graag op je telefoon of kijk je vaak filmpjes? Dat doe je met de S23 toestellen een stukje beter dan met hun voorgangers. De Europese modellen zijn namelijk voor het eerst uitgerust met de Snapdragon 8 Gen 2 chip van Qualcomm. Deze processor is sneller en energiezuiniger dan de Exynos 2200 die tot nu toe in de Europese versie van nieuwe modellen zat. Goed nieuws voor Europese Samsung fans!

Reageer op artikel:
5 indrukwekkende specs van de Samsung Galaxy S23
Sluiten