Adembenemende timelapse van SpaceX Falcon 9 raket

redactie 11 okt 2018 Entertainment

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee dat is het niet. Het is de SpaceX Falcon 9 raket van Elon Musk en zijn team die je hier ziet. Hoewel het eruit ziet als een intergalactisch ruimtevoertuig. Deze timelapse bestaat uit 1.169 afbeeldingen die achter elkaar zijn gezet. Het resultaat is verbluffend. 

De raket vertrok afgelopen dinsdag om 19.21 uur (lokale tijd) vanaf de Vandenberg Air Force Base in Californië. Na een luttele acht minuten keerde de booster weer terug naar de lanceerbasis. Het was de eerste succesvolle poging om een raket te lanceren en weer te laten landen in Californië. Het terugkeren is belangrijk. SpaceX wil de ruimtevaart toegankelijker, betaalbaarder en efficiënter maken, zo dat consumenten straks ook de ruimte in kunnen. Zo kun je straks lekker de ruimte in maat.

Positiviteit

De Falcon 9 raket schoot een satellietje uit Argentinië de ruimte in, zodat deze in een baan rondom de aarde kan draaien. Deze lancering is een fijn succesje voor Musk. De afgelopen maanden kwam hij niet zo positief in het nieuws met Tesla. Deze lancering bracht een hoop positiviteit. Zo is beurswaarde van SpaceX behoorlijk gestegen.

Reageer op artikel:
Adembenemende timelapse van SpaceX Falcon 9 raket
Sluiten