Met dit space-bier kun je je ook zonder zwaartekracht naar het hiernamaals zuipen

Redactie 18 apr 2018 Entertainment

Het is juli 1969, Neil Armstrong zette de eerste stappen op de maan. Een ongelooflijke ervaring en zoals hij toen zei: “Een kleine stap voor een man, een grote stap voor de mensheid.” Supertof natuurlijk, wat mistte onze Neil nou op dat moment? Een koude kletser natuurlijk! Wie zou zo’n moment niet willen vieren met een dorstlessend biertje? Precies niemand. Gelukkig hebben een paar Australiërs space-bier ontwikkeld waar we ook in de ruimte van kunnen genieten, chapeau!

Vostok, een Australische startup die het space-bier ontwikkelt, heeft meer dan tien jaar gespendeerd om een goudgele rakker te ontwikkelen die ook te genieten valt als je door de lucht zweeft.

De uitdaging met space-bier

De uitdaging voor de startup kwam aan op twee punten. Ten eerste rommelt geen zwaartekracht hebben met onze smaak en we kunnen niet goed boeren. Daarnaast, er is geen zwaartekracht en is schenken dus ook bijna geheel onmogelijk. De effecten van zwaartekracht op ons lichaam controleren, was slechts een kwestie van veel testen. Uiteindelijk blijkt het lekkerste biertje om te drinken in de ruimte een Iers biertje met aroma’s van koffie, chocolade en karamel. Goed nieuws voor de Guinnes liefhebbers. Een lekker Stout speciaalbiertje dus.

De Fles

De fles was wat ingewikkelder. De aangepaste fles gebruikt technologie die gebruikt wordt in benzinetanks maar dan een miniatuur versie voor bier. Hoe het precies zit wil je helemaal niet weten, het resultaat is dat het helemaal pico bello werkt.

Duur hoor

Momenteel kost het hele grapje nog te veel geld. Daarom hoopt Vostok via Indiegogo een budget van 1 miljoen dollar te verzamelen om het project uit de grond te stampen. Wij zijn geheel voor. Het andere nadeel is nog dat een kaartje naar nul zwaartekracht 250.000 euro kost. We moeten even door sparen voor we dat ruimte biertje ook daadwerkelijk kunnen nuttigen. Zou toch gaaf zijn als er in de toekomst ruimteclubs en cafés zijn. Wij zijn er lachend bij.

Foto: screenshot YouTube

 

Reageer op artikel:
Met dit space-bier kun je je ook zonder zwaartekracht naar het hiernamaals zuipen
Sluiten