Spaanse titelstrijd heeft bloedstollende wedstrijden in het vooruitzicht

Hoewel Ajax afgelopen weekend zich 99% zeker van het kampioenschap heeft gevoetbald, is de Spaanse titelstrijd door de laatst gespeelde wedstrijden weer volledig op zijn kop komen te staan. Met nog vier teams mikkend op het kampioenschap belooft dit een bloedstollend einde van het seizoen te worden, met nog een absolute topper op het programma. FHM neemt de titelkandidaten, hun prestaties en opkomende wedstrijden met je door.

Sevilla: nummer 4, 70 punten

Hoewel de top 3 eigenlijk elk jaar wel meedoen om de titel, hijgt Sevilla als nummer 4 knap in de nek van de grote jongens. Hebben 1 punt minder dan Real Madrid en FC Barcelona, al heeft laatstgenoemde nog een wedstrijd meer te spelen. Met 3 punten verschil van de huidige koploper kan Sevilla zeker nog niet worden afgeschreven als titelkandidaat, maar gezien de selectie en vermogen is de kans dat ze winnen niet bijzonder groot. Toch zijn ze momenteel waanzinnig in vorm door hun laatste 8 wedstrijden in La Liga al ongeslagen te zijn. In dit rijtje werden onder andere Atletico Madrid, Real Sociedad en Real Betis met 0 punten naar de kleedkamer gestuurd. Voetbal zou voetbal niet zijn als het echt nog mogelijk is voor Sevilla. De uitwedstrijd tegen Real Madrid op 9 mei is sowieso een wedstrijd die met rood in de agenda omcirkeld dient te worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sevilla FC (@sevillafc)

Barcelona: nummer 3, 71 punten

De club van Frenkie de Jong en Ronald Koeman kan ons Nederlanders dolblij maken met de Spaanse titel. Vanaf vandaag kunnen we ook echt zeggen dat ze de favoriet zijn, ondanks de huidige derde plaats. Barcelona speelt aanstaande donderdag een inhaalwedstrijd tegen Granada, waar ze na winst alleen op de koppositie terecht komen. Hoewel het een half jaar geleden onmogelijk leek, heeft Ronald Koeman het met een jonge onervaren selectie geflikt om mee te doen voor het kampioenschap. Dat zelfs het verlies tegen Real Madrid ze niet de das om heeft gedaan valt te prijzen, aangezien ze zich door een ijzersterke reeks neer te zetten nu top kandidaat mogen noemen. Al zal je dat nog niet uit Ronalds mond zelf horen komen. Zaterdag 8 mei staat de kraker tegen Atletico Madrid op het programma. Deze wedstrijd zal allesbepalend zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FC Barcelona (@fcbarcelona)

Real Madrid: nummer 2, 71 punten

De grootste club van Spanje doet het zoals altijd weer goed, waardoor ze hopen er net als vorig jaar met de landstitel vandoor te gaan. Real Madrid staat voor koninklijke degelijkheid, waar ze zich dit seizoen weer mee kenmerken door veel wedstrijden met minimaal verschil over de streep te trekken. Dat het dan wel eens fout gaat is niet te voorkomen, lieten ze ook afgelopen week zien door in minder dan 7 dagen twee keer de brilstand op het bord te houden. Het stugge Getafe en Betis gaven weinig kansen weg waardoor er veel punten worden gemorst. Met nog vijf wedstrijden te gaan moeten ze sowieso van Sevilla winnen, terwijl ook misstappen van Barcelona en Atletico vereist zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Atletico Madrid: nummer 1, 73 punten

Atletico Madrid, wat vaak wordt omschreven als de club die niet wil voetballen, de club die zijn verdediging op orde heeft en verder op de counter loert, de club van coach Diego Simeone. Het is een club om te haten of om verliefd op te worden. Simeone, die veel weg heeft van een maffiabaas, lijkt qua spelers vooral te scouten op duelkracht en verdedigende kwaliteiten. Veel technisch begaafde spelers zijn er niet geslaagd, al levert de club ook geregeld geweldige spelers af aan concurrentie in binnen en buitenland. Dat Luis Suárez afgelopen zomer verplicht bij Barca moest vertrekken om vervolgens bij Atletico de sterren van de hemel te spelen, is wel een soort sprookje wat uitkomt. De landstitel met Atletico behalen zou de kers op de taart van zijn imposante carrière zijn, al is hij nog lang niet uitgespeeld. Eerst eens van Barcelona winnen, dan kijken we verder!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Atlético de Madrid (@atleticodemadrid)

 

Reageer op artikel:
Spaanse titelstrijd heeft bloedstollende wedstrijden in het vooruitzicht
Sluiten