De ADE-marathon van Solomun is compleet gekkenwerk

De kruitdampen van ADE trekken langzamerhand op uit Amsterdam. In totaal zijn er van donderdag tot vandaag zeker 500 feesten gegeven op meer dan 140 verschillende locaties. De meest indrukwekkende prestatie tijdens ADE is voor Solomun.

Sommige dj’s die draaien twee uurtjes en dan is het wel mooi geweest, anderen die zetten ongelooflijke marathons neer. Carl Cox heeft zo z’n avonden met 10 uur durende dj-sets (check de Netflix docu What we Started) en ook Âme en Dixon van Innervisions staan bekend om hun lange sets. Maar de sessie die Solomun dit weekend op de dansvloer legde slaat alles.

Normale werkdag

Hij begon op zaterdagavond om 22:00 uur met Solomun All Night Long x Loveland. Volgens de verhalen een kneiterdikke set, waarbij hij er rond 06:30 uur een eind aan breidde. Na z’n ruim acht uur durende set (een normale werkdag voor jou en mij) ging hij nog even door bij Afterlife, waar hij van 07:00 tot 10:00 uur een b2b samen met Dixon draaide.

After

Dan zou je zeggen, nou tegen die tijd ben je toch wel wat vermoeid. Maar nee hoor, er stond voor de Bosnische-Duitser nog een fancy after hour sessie op het programma bij Audio Obscura in de Loft. Nadat Mano le Tough de boel had opgewarmd, begon Solomun daar rond een uurtje of 11:30 uur met z’n set. Er stond dat hij er b2b’s zouden komen, maar die hebben wij – zelfs als fris uitgeslapen en gedouchte jongens – niet meer meegemaakt. Alleen op het eind kwamen Adriatique en Butch hem nog een paar uurtjes bijstaan. Naar verluidt dropte hij pas rond de klok van 22:00 uur ‘s avonds zijn laatste plaat, toen het allang weer donker was. Hij heeft dus met een paar pauzes omdat ‘ie van de ene naar de andere locatie moest reizen een marathonset van 24 uur (!!!) neergezet.

En goed ook hé. Het is niet dat ‘ie z’n platen allemaal scheef mixte, of wat aan het aankloten was. Ongelooflijk. Dit is topsport van een dj van wereldklasse, al vragen wij af of ‘ie de dopingcontrole zou zijn doorgekomen. Hieronder nog een kleine sfeerimpressie van het feest in De Loft gistermiddag.

https://www.instagram.com/p/BpNXdfNBBjF/?tagged=solomun

Reageer op artikel:
De ADE-marathon van Solomun is compleet gekkenwerk
Sluiten