Waargebeurde rampenfilm Society of the Snow binnenkort op Netflix

Iedereens grootste nachtmerrie, je stapt een vliegtuig in wat even later zo uit de lucht kukelt. De meesten overleven zo’n ramp niet, maar je hebt nog dubbel pech als je dat wel doet en terecht komt in een voor de mensheid niet toegankelijke omgeving. Dit is echter precies wat er in 1972 gebeurde. 

In de bergketen Andes in Zuid-Amerika stortte op 13 oktober 1972 een vliegtuig neer met zo’n 45 passagiers. 29 Mensen legden direct het loodje, maar zo’n 16 passagiers wisten het te overleven. Maar dan begint de ramp eigenlijk pas echt, want de groep ‘geluksvogels’ komen vast te zitten in een hoog berggebied waar het weer ook niet bepaald mee zit.

Society of the Snow

In deze film krijgen we een kijkje bij het Uruguayaanse rugbyteam waar sommigen de ramp wist te overleven. Urenlang vastzitten in een hoog gebergte midden in de sneeuw, vraagt om drastische maatregelen en dat zorgt uiteraard voor spannende beelden. Alleen al in de trailer is een flinke dosis spanning waar te nemen, en dat kan voor het gehele project niet anders zijn.

Regisseur van Society of the Snow

De film wordt geregisseerd door de Spanjaard J.A Bayona, die je misschien kan kennen van de eerste twee afleveringen van de serie The Rings of Power, uit de The Lord of The Rings universum. Ook heeft hij in 2018 al eens een Jurassic Park film gemaakt, Jurassic World: Fallen Kingdom om precies te zijn. Ervaring als regisseur heeft hij genoeg, maar deze film wordt betekent ook meteen het schrijfdebuut voor onze Bayona.

In Spanje zijn ze echter zo onder de indruk van deze titel, dat dit ook meteen de Spaanse inzending is voor de Oscars volgend jaar. Dat belooft wat dus. En we hebben geluk, want lang laat deze film niet op zich wachten. Op 3 januari staat ‘ie op Netflix, en kunnen we kijken wat er nu zo speciaal is aan deze ijskoude rampenfilm. We kunnen je in ieder geval warm maken met de eerste beelden, want de trailer staat hieronder!

Reageer op artikel:
Waargebeurde rampenfilm Society of the Snow binnenkort op Netflix
Sluiten