Eerste Singer op Nederlands kenteken schittert in Amsterdam

Redactie 2 apr 2018 Machines

Heb je ooit van Singer gehoord? Dat is zo’n automerk die het asfalt een stuk mooier maakt. Singer is het merk dat klassieke Porsches een modern jasje aandoet. Je krijgt de looks van een oldschool Porsche 911, maar onderhuis zit de techniek van nu. Klinkt als een win win-situatie, right?

Niemand wil om de maand naar de garage omdat de v-snaar weer kapot is of de accu naar de knoppen is, daarom jast Singer er gewoon een dikke motor in. Om precies te zijn een luchtgekoelde 4-liter zescilinder met 400 pk. Daarmee race je in 3,3 seconden naar de 100 km/u. Da’s lekker.

Sinds 2009 zijn er inmiddels zo’n 75 Porsche 911’s in Californië gerestaureerd. Nu is er ook eentje op Nederlands kenteken geregistreerd. Daar heeft hij behoorlijk voor in de buidel moeten tasten, want de vanafprijs bedraagt €395.000,-. Da’s nog exclusief opties en belastingen als invoerrechten en BTW. Dan kun je wel uitrekenen dat hier voor minimaal een half miljoen op wielen staat.

Maar daar krijg je ook wel wat voor terug hoor. Dit is toch een plaatje? Onlangs werd de bolide in het holst van de nacht meegenomen naar onze hoofdstad voor een heerlijke fotoshoot.

Foto’s: Singer Vehicle Design

Esquire.nl

Reageer op artikel:
Eerste Singer op Nederlands kenteken schittert in Amsterdam
Sluiten