Japanse honkballer gaat per jaar meer verdienen dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo

We weten allemaal dat voetballers als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Kylian Mbappé reusachtige bedragen op hun rekening gestort krijgen elke week. Maar ook buiten het voetbal worden er vette contracten weggeven. Shohei Ohtani, de absolute sensatie van het honkbal, heeft zich bij de Los Angeles Dodgers gevoegd voor een waanzinnige deal, de Amerikanen hebben namelijk een megacontract voor de Japanner uit de hoge hoed getoverd.

Ohatani gaat een slordige 700 miljoen dollar in 10 jaar verdienen bij de Dodgers. Dat is grote jongensgeld. Dit maakt de honkbalspeler direct een van de rijkste sporters ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shohei Ohtani | 大谷翔平 (@shoheiohtani)

Guggenheim Baseball Management

En weet je wat het gekke is? Na maanden van speculatie over waar hij heen zou gaan, dachten sommigen dat hij naar de Toronto Blue Jays zou gaan, maar nee, de man kiest voor de LA Dodgers. Het team dat in 2020 de World Series hebben gewonnen. Die Dodgers zijn in handen van Guggenheim Baseball Management-team, waar Chelsea-eigenaar Todd Boehly eveneens eigenaar van is samen met de legendarische Billie Jean King en Magic Johnson.

Het contract wat Ohtani gaat tekenen is het grootste sportcontract ooit in de geschiedenis van Noord-Amerikaanse sporten. Vorige recordhouder was die LA Angels-gozer, Mark Trout, met een schamele 371 miljoen euro. Ohtani verdient dus bijna 300 miljoen euro meer dan zijn oude teamgenoot over de komende tien jaar. Lang niet gek.

Shohei Ohtani

Het ironische is dat Ohtani het komende jaar niet eens zal spelen vanwege een flinke elleboogblessure waar hij onlangs aan geopereerd is. De Dodgers laten wel zien wat ze waard zijn: ze willen duidelijk weer de World Series winnen. Op papier hebben ze nu met Ohtani een van de beste honkbalselecties ter wereld. Het wordt interessant om te zien hoe dit allemaal uitpakt.

Reageer op artikel:
Japanse honkballer gaat per jaar meer verdienen dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo
Sluiten