Snowboardlegende Shaun White wint zijn 3e gouden Olympische medaille

Redactie 14 feb 2018 Entertainment

De Amerikaanse snowboarder en eindbaas Shaun White heeft voor de derde keer olympisch goud gewonnen op de snowboard halfpipe. De roodharige legende is de eerste persoon in de geschiedenis van de sport die drie gouden medailles op zijn naam heeft staan. Met een verbijsterende score van 97,5 verpletterde de hij de concurrentie in zijn laatste run.

Met een bijna perfecte run stal Shaun het goud na ook als eerste geplaatst tijdens de kwalificaties. Toen liet hij nog op twitter weten:


Shaun ging nek aan nek met de Japanse snowboarder Ayumu Hirano die een score ontving van 95,25 voor zijn tweede ronde. Echter toen Shaun zich helemaal liet gaan kon ook een Ayumu hem niet overtreffen, die moest genoegen nemen met de tweede plek. Het brons ging naar de Australische snowboarder Scotty James.

De 31-jarige Shaun is nu recordhouder als het gaat om Olympisch goud met snowboarden. In 1998 werd de sport toegevoegd aan de Olympische Winterspelen. Shaun won zijn eerste goud in Turijn waarna hij dat kunstje vier jaar later herhaalde in Vancouver. Sotsji was een domper, hier eindigde hij op een teleurstellende vierde plaats. Des te meer motivatie voor Shaun White om in Pyeongchang voor de eerste plek te gaan. Deze drie gouden medailles pakt niemand hem meer af. Shaun White was al de grootste naam binnen het snowboarden, maar met zijn derde goud heeft hij zijn naam als ‘legende’ definitief verzekerd. Zijn gouden run check je hieronder.

Foto: Instagram Shaun White

Reageer op artikel:
Snowboardlegende Shaun White wint zijn 3e gouden Olympische medaille
Sluiten