Shaun White plaatst zich voor de Olympische Spelen na perfecte run

Redactie 15 jan 2018 Entertainment

Voor wie denkt dat ‘ie enigszins wat gruwelijke skills bezit op een snowboard. Waarschijnlijk niet. In ieder geval niet naast deze grootheid in de snowboard wereld. De 31-jarige freestyle legend Shaun White verzekerde zich bij de wereldbeker halfpipe in Snowmass, Colorado op indrukwekkende wijze van plaats in de Amerikaanse olympische ploeg. 

White gaat tijdens de Olympische Spelen, die volgende maand in Pyeongchang plaats vinden, voor goud. Zijn teleurstellende vierde plaats van vier jaar geleden in Sotsji wil de snowboarder zo snel mogelijk vergeten.

Dat de grootverdiener ook de favoriet is voor de titel bewees hij in Snowmass, waar de jury hem de maximale en zeldzame score van 100 punten voor zijn run in de finale toekende. Deze haalde hij foutloos met moeilijke sprongen als de double McTwist 1260 en frontside double cork 1440.

Dit was helaas niet zijn hele carrière zo. Tijdens een training in september in Nieuw-Zeeland crasht White op bizarre wijze. Hij komt zó slecht terecht dat hij maar liefst 62 hechtingen in zijn gezicht rijker is na een bezoekje in het ziekenhuis. De sporen van die val zijn nog steeds zichtbaar.

“Ik ben best trots op mezelf. Het was een lange weg naar herstel. Ik ben op de juiste weg richting de Olympische Spelen“, is wat de Amerikaan zei na zijn perfecte score in Snowmass. En gelijk heeft ‘ie.

@shaunwhite was on top of his game today winning the @aspensnowmass #halfpipe #snowboardworldcup with a score of ?

A post shared by FIS Snowboard World Cup (@fissnowboard) on

Foto’s: Instagram

Reageer op artikel:
Shaun White plaatst zich voor de Olympische Spelen na perfecte run
Sluiten