Duik direct het bed in want seks voorkomt hartkwalen

redactie 12 Oct 2019 Entertainment

Dat seks geweldig, leuk en opwindend is kan bijna iedereen beamen. Maar seks is niet alleen goed voor je ego, ook lost het heel veel kwaaltjes op in je lichamelijke tempel. Seks zorgt ervoor dat je immuunsysteem een boost krijgt,  het bestrijdt verschillende soorten kanker, is stress verminderend en je gaat er beter van slapen. Seks is dus praktisch een win-win situatie. Uit onderzoek blijkt dat we nu nog iets mogen toevoegen aan het lijstjes waar seks goed voor is. Het voorkomt namelijk hartaanvallen! Oftewel bel je schatje(s) en duik het bed in.

Wetenschappelijk onderzoek

Volgens het wetenschappelijk onderzoek, wat 16 jaar lang 1165 mannen volgde, blijkt dat seks meehelpt met het voorkomen van hartkwalen. De personen die gevolgd zijn hebben een leeftijd van tussen de 40 en 70 jaar. Het verschil werd zichtbaar toen de proefkonijnen die drie keer per week de cupido uithingen minder klachten er vaarde dan de personen die per maand een keer de daad verrichtte. Wel lullig één keer seks per maand, maar dat terzijde. De seks zorgt voor 45% minder kans op een hartkwaal. Een dikke ode aan de wetenschap, again!

Het onderzoek sterker dan alle andere

Wat dit onderzoek nog beter maakt is dat alle factoren die meespelen met het verpesten van je hart niet zijn meegenomen. Dus geen algehele check voor de gezondheid, geen bloeddruk meters, geen checks of iemand rookt en alsnog blijkt dat de seks zorgt voor minder hartklachten. Volgens Justin Lehmiller, het grote brein achter dit onderzoek, komt het doordat seks een lichaamsbeweging is. Ook is het een stress verlichter en dat is altijd een goede zaak als het gaat om het hart. Maak er een gezellig weekend van!

Reageer op artikel:
Duik direct het bed in want seks voorkomt hartkwalen
Sluiten