Samsung komt 20 februari met een flexibele verrassing

redactie 16 Feb 2019 Entertainment

Eerder hadden we het over de flexibele telefoons en dat dit realistische toekomstmuziek is. Nu willen we niet zeggen dat wij in de toekomst kunnen kijken, maar Samsung gaat binnenkort het assortiment aan buigbare smartphones op de markt aanvullen. De Koreaanse elektrogigant teased met de tekst ‘’The Future Unfolds’’ gevolgd met ‘02.20.2019’. Dat kan twee dingen betekenen. Of we krijgen in de toekomst acht maanden in een jaar erbij, of het kan natuurlijk ook bij ons betekenen dat ze twintig februari 2019 de buigbare device gaan showen.

Na de release van de Royale FlexPai, een tablet dat van twee kanten met beeld gevouwen kan worden tot smartphone formaat, waren buigbare telefoons voor de gewone burger opeens niet zo onrealistisch als voorheen gedacht. Bedrijven als Samsung en LG hadden natuurlijk wel wat concepten klaar staan, maar de stap om ze ook echt in dit vroege stadium uit te brengen was klein. Tot nu. In de teaser video dat Samsung afgelopen maandag publiceerden op hun officiële YouTube kanaal, hieronder is de video te zien, lijkt het erop dat dit het moment is voor Samsung om de volgende stap te zetten naar de toekomst.

Critici

Met innovatie komt ook scepticisme aan bod. Zo zijn er enkele criticasters die niet zo’n positief uitzicht hebben of Samsung eindelijk een releasedate zal gaan presenteren. De zemelknopers hebben ook hun twijfels of Samsung de twintigste iets gaat aankondigen of alleen maar een demonstratie zal geven. Wij denken daar ietsje anders over.

Samsung Infinity Flex

In 2018 kwam Samsung al eerder met de aankondiging van hun buigbare belbuddy. Toen werd onder meer de Infinity Flex gepresenteerd waarbij het niet alleen bleef bij een flashy CGI video, maar haalde de presentator ook daadwerkelijk de (flex) phone uit zijn zak en demonstreerde het voor een volle zaal.

Gelekte Promo Video

In januari was er een commercial van Samsung op het web gelekt waarin Samsung veel nieuwe technologie liet zien, waaronder een volledige raam display waarbij je als het ware een filmbeeld ziet op transparant glas, een telefoon add-on dat je koppelt aan je smartphone en babyecho’s kunt zien op je telefoon en uiteraard, een zeer korte clip waarbij een dame haar smartphone dubbel klapt. De video sluit af met een menigte dat samen, in wat wij aannemen, AR tech (Augmented Reality) wat volgens kenner de toekomst gaat zijn.

Met dit gegeven, wachten wij vol spanning af wat Samsung volgende week woensdag gaat aankondigen. Een ding is zeker, als wij meer informatie hebben, zullen we het je meteen laten weten. Stay Tuned.

Reageer op artikel:
Samsung komt 20 februari met een flexibele verrassing
Sluiten