Xiaomi teased hun opvouwbare smartphone

redactie 7 feb 2019 Entertainment

Voor liefhebbers en techfanaten zijn opvouwbare smartphones geen verrassing. De ontwikkelingen van smartphones met een buigbaar scherm zijn dan ook n volle gang. Zo liet medeoprichter Bin Lin van het Chinese elektroconcern Xiaomi hun nieuwste prototype zien in een online promo video. Hierin is Bin Lin te zien met wat in eerste instantie oogt als een smalle tablet. 

Al snel wordt het duidelijk dat de tablet een smartphone is waarbij het brede scherm zowel van links als rechts omgebogen kan worden tot een Normal Size smartphone. Check de video hieronder.

Samsung

Samsung liet al eerder hun variant zien tijdens de Samsung Developers Conference. Dit scherm was voorzien van een buigbaar middenstuk en volledig functionerende voor en achter scherm waarvan het buitenste scherm bedoeld is voor belmodus.

Flexpai

Daar voor was er de FlexPai van het Amerikaans-Chinese merk Royole. De eerste commerciële smartphone met een buigbaar scherm. Het concept was subliem en heeft een slick design. Voor de buigbaarheid van het apparaat wordt speciaal buigbaar plastic gebruikt, een waanzinnig dun Amoledscherm van 0.1 mm in dikte en een indrukwekkende weerbaarheid waarbij het scherm wel tweehonderdduizend keer gebogen kan worden zonder enige vorm van breken.

Echter is Royole niet de grootste speler in vergelijking met magnaten als LG en Samsung. Ondanks hun voorsprong op de concurrentie was de tijd nog niet rijp voor de Royole.

Er is bijna geen twijfel mogelijk dat buigbare smart devices een grote rol gaan spelen in de nabije toekomst. In China en Japan zijn er al diverse varianten beschikbaar. Het zal misschien niet je eerst volgende smartphone zijn, maar wie, die daarna wel.

Reageer op artikel:
Xiaomi teased hun opvouwbare smartphone
Sluiten