Samsung onthult in november zijn opvouwbare smartphone

redactie 4 sep 2018 Entertainment

Na jaren van ophypen komt Samsung nu eindelijk z’n woorden na. Ze komen in november met een opvouwbare smartphone. Volgens DJ Koh, de CEO van de mobieltjesafdeling van Samsung, gaan ze dit doen op hun eigen ontwikkelaarsconferentie SDC.

Geruchten in smartphoneland

Deze conferentie start op 7 november in San Francisco. In de wandelgangen van smartphoneland wordt gefluisterd dat deze nieuwe tellie rond de 1300 euro mag gaan kosten en ergens 2019 daadwerkelijk op de markt gaat komen. Natuurlijk is dit maar de vraag, aangezien Samsung tot nu toe ook ruim de tijd heeft genomen voor deze klaptelefoon. Al ruim zes jaar geleden kwam het bedrijf aan met het idee voor deze origamimobiel. Toen werd gezegd dat 2015 het jaar zou zijn waarop de mobiel op de markt zou verschijnen.

Bloed, zweet, tranen en verschillende conceptversies

Het ontwikkelen van deze mobiel kostte de Zuid-Koreanen veel moeite. Er zijn over verschillende conceptversies gesproken. Oprolbare, uitschuifbare en uitvouwbare schermen, alles kwam voorbij. De uitvouwbare is waar naar alle waarschijnlijkheid Samsung uiteindelijk voor gekozen heeft. Ze konden het natuurlijk ook niet te gek maken. Het is natuurlijk vet als je een telefoon hebt die je door kunt vouwen, buigen en kneden tot je een ballondier hebt gemaakt, maar als ‘ie dan na één keer kapot is verdwijnt die glimlach ook wel van je gezicht. De telefoon moest dus ook nog eens lang mee kunnen. Nog een moeilijkheid bij het creëren van de mobiel.

Een paar jaar en enkele geschrapte projecten later komt het Zuid-Koreaanse bedrijf dan toch met een vouwphone naar buiten. Samsung heeft goede hoop voor de telefoon. Een aantal patenten moet ervoor zorgen dat zij de koning worden (en blijven) van de buigbare smartphones.

Toegevoegde waarde

Een grote zorg die Koh had bij het creëren van deze fancy mobiel is dat ‘ie in uitgeklapte staat niet onderscheidend genoeg is van een normale tablet. Hij zegt dat ze er dus voor hebben gezorgd dat de mobiel toegevoegde waarde heeft ten opzichte voor een tablet. Mensen moeten deze nieuwe gadget natuurlijk wel willen hebben. Wij maken ons daar in ieder geval geen zorgen over want iedereen weet dat je met een opvouwbare mobiel helemaal de bom zult zijn. Net als met deze Galaxy Note 9 die ze pas kort geleden uitbrachten.

Foto: Screenshot YouTube.

Reageer op artikel:
Samsung onthult in november zijn opvouwbare smartphone
Sluiten