Een overnachting in deze safari-suit van Singita hoort op je bucket-list

redactie 10 Aug 2019 Entertainment

Heb je al een reisje Afrika op je bucket-list staan? Nee, dan is het misschien een goed idee dit toch toe te voegen. In Rwanda is er een safari-suite geopend waar je echt een nacht wil verblijven of misschien wel een paar nachten. Het is de perfecte combinatie van safari en luxe.

Rand van de vulkaan

In Rwanda is het Singita Kwitonda Lodge en het Kataza House geopend op een terrein van 178 hectare. Het paleisje ligt aan de de rand van het Volcanoes National Park. De architectuur van Singita straalt een en al luxe uit. Kwitonda Lodge beschikt over acht luxe suites en Kataza House is een exclusieve villa met vier suites die geboekt kan worden voor grotere groepen. Of voor de echte luxepaarden onder ons die maximaal willen genieten van comfort en privacy.

Het nieuwe pand is een van de meest duurzame safarilodges in Afrika. Meer dan 500 lokale ambachtslieden en bouwers hebben meegewerkt aan het project. De Kwitonda Lodge bestaat eigenlijk uit een verzameling kleine gebouwen die opgaan in het landschap. Zelfs het kleurenpalet is hierop ingespeeld met de houten tinten en vurige oranje highlights. 

Massages en whiskey

De gastensuites hebben zowel binnen- als buitenhaarden en verwarmde dompelbaden met een prachtig uitzicht op de vulkanen Sabyinyo, Gahinga en Muhabura. Niet alleen wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht, ook je maag kan er ook goed gevuld worden. De lodge serveert duurzame gerechten van boer tot bord. Je krijgt lokale Rwandese favorieten voorgeschoteld met veel groente en producten uit eigen kruiden- en fruittuin. Daarnaast biedt de keuken ook op maat gemaakte lunchboxen aan en kan je de hele dag door vers fruit en lekkere snacks halen. Ook is de bar altijd geopend voor dorstige avonturiers.

Er worden massages aangeboden en dat is niet verkeerd na een lange dag wandelen in het nationale park. Je voeten smachten dan echt wel naar een massage. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een lekker warm bad te nemen in en te genieten van een glaasje whiskey. Ieder z’n ding.

Meer over Singita

Singita is het Shangaan-woord voor ‘Place of Miracles’. Het doel van Singita is het behouden, bewaren en beschermen van wonderbaarlijke plaatsen op aarde. In 1993 begonnen ze met één lodge en inmiddels hebben ze het toezicht over een miljoen hectare ongerept land in Afrika. Ook zijn ze verantwoordelijk voor succesvolle gemeenschapspartnerschapsprojecten, die een tastbaar verschil maken in het leven van de mensen die rond de lodges leven. Singita is meerdere malen bekroond voor hun gastvrijheid en natuurbehoud.

Prijzen

Je moet er wel wat voor over hebben om hier naar toe te gaan. Een nachtje in een van de suites kost je tussen de $ 1.495 – $ 1.750 per persoon per nacht. Ga je voor de Kataza House-villa? Dan betaal je zo’n $ 6,877 per nacht. Ach ja, het is niet voor niets een bucket-list ding he. Je hebt nog even om te sparen.

Foto’s: Singita

 

 

 

Reageer op artikel:
Een overnachting in deze safari-suit van Singita hoort op je bucket-list
Sluiten