Russische tuners vormen Porsche 911 om tot lichtgewicht monster

Redactie 7 apr 2017 Machines

Een van de meest legendarische automodellen ooit is toch wel de Porsche 911. Dit model sloeg in als een bom en heeft wereldwijd ontelbaar veel fans die zweren bij deze auto. Op het circuit en tijdens de rally’s liet de 911 zijn klasse zien aan tegenstanders en toeschouwers.

Het Russische TopCar is een tuningbedrijf dat erom bekend staat een auto niet wanstaltig op te pimpen, maar de functionaliteit in het oog te houden.

De tuners namen de 911 flink onder handen door het originele koetswerk te verwijderen en het te vervangen door een alternatief die helemaal was opgebouwd uit koolstofvezel. Dat levert enorme gewichtsbesparing op waardoor de auto veel sneller is, voor zover dat mogelijk was.

Er ligt gelukkig nog wel een brute motor met zo’n 650 paardenkrachten onder de motorkap die ramen laat klapperen in de voegen wanneer je door de straat trekt. De uitlaten zijn vervangen voor nog sportievere exemplaren en de velgen hebben ook een beurt gehad. TopCar noemt dit beestje met trots de Stinger GTR en laat hem binnenkort maar wat graag los op de weg.

 

High Snobiety

Reageer op artikel:
Russische tuners vormen Porsche 911 om tot lichtgewicht monster
Sluiten