Rolex van acteerlegende Marlon Brando onder de hamer voor weergaloos bedrag

Marlon Brando’s Rolex uit de film Apocolypse Now zou op een veiling wel meer dan 2 miljoen dollar kunnen opbrengen. Het is een van die verhalen die je de magie van film en de aantrekkingskracht van iconische memorabilia doet waarderen.

Brando, een van de grootste acteurs aller tijden, droeg een beroemde Rolex GMT-Master in de film Apocolypse Now uit 1979. Het horloge, met zijn versleten leren band en een uitgesproken avontuurlijke looks, werd een cruciaal onderdeel ban zijn karakter, kolonel Walter E. Kurtz. Het was niet zomaar een prop in de film, het was een verlengstuk van Brando’s persoonlijkheid.

Foto: Christie’s

The Godfather

De iconische rol van Marlon Brando in Apocalypse Now is slechts een van de vele hoogtepunten uit zijn legendarische carrière. Bekend om zijn ongelooflijke veelzijdigheid en acteertalent, was Brando’s meest iconische rol onmiskenbaar zijn vertolking van Vito Corleone in The Godfather (1972). Zijn optreden in deze film wordt vaak geprezen als een van de beste in de filmgeschiedenis, wat hem een Oscar voor beste mannelijke acteur opleverde. Brando’s betoverende vertolking van de patriarch van de misdaadfamilie Corleone vormde niet alleen een hoogtepunt voor acteren, maar werd ook een bepalend beeld van het maffia-genre in de film. Zijn sombere aanwezigheid, raspende stem en pure aantrekkingskracht hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de filmwereld, waardoor hij een blijvend icoon is geworden.

Foto: Instagram

Van onschatbare waarde

Snel vooruit naar vandaag de dag, dit horloge gaat onder de hamer op een veiling via Christie’s. Het feit dat het verbonden is met zo’n iconische film en gedragen wordt door een acteerlegende als Marlon Brando, is genoeg om verzamelaars en filmliefhebbers enthousiast te maken. Maar wat dit nog interessanter maakt, is dat het horloge een geschatte waarde heeft van meer dan twee miljoen dollar!

Foto: Christie’s

De reis van het horloge naar het veilinghuis is op zichzelf een interessant verhaal. Het was een geschenk van Brando aan zijn dochter, Petra Brando Fischer, in 1995. Decennialang bleef het verborgen, waarbij Petra zich nooit de werkelijke waarde van dit familiestuk realiseerde. Toen vond ze het, door een speling van het lot, weggestopt in een la. De ontdekking leidde ertoe dat ze samenwerkte met Christie’s, het prestigieuze veilinghuis, om de wereld op de hoogte te stellen van deze ongelooflijke vondst.

Zeldzaam uurwerk

Het horloge is een GMT-Master ref. 1675 en is voorzien van de zeldzame Apoclypse Now Bezel, zoals verzamelaars hem liefkozend hebben genoemd. Het verwijderen van de rand was niet in het script geschreven, maar werd door Brando zelf gedaan, waarmee hij zijn toewijding aan zijn vak liet zien.

Foto: Christie’s

De veiling zal zeker veel aandacht trekken van horlogeverzamelaars, film- en geschiedenisliefhebbers. De verwachting neemt toe en het zal interessant zijn om te zien wie dit unieke uurwerk uiteindelijk in zijn bezit krijgt en tegen welke prijs. Het gaat tenslotte niet alleen om het kopen van een horloge, het gaat over het bezitten van een stukje filmmagie en de nalatenschap van Marlon Brando.

Reageer op artikel:
Rolex van acteerlegende Marlon Brando onder de hamer voor weergaloos bedrag
Sluiten