Rio Ferdinand gaat de ring in en wordt professioneel bokser

Redactie 19 Sep 2017 Entertainment

Rio Ferdinand, de voormalige verdedigende legende van Manchester United, gaat het na succes op het voetbalveld nu proberen in de boksring. Dat maakte de man met 81 caps voor Engeland vandaag bekend.

Wie hem een beetje volgt op social media weet al dat hij al een tijdje fanatiek bokst. Het afgelopen jaar postte hij diverse foto’s waarop hij in de ring te zien is. Zo showde hij een video waarop hij met de beroemde Engelse boksers Anthony Joshua, David Haye en Tony Bellew aan het trainen is.

Boxing Fridays…. left right left right… boom! Don't beat around the bush…. When ya get ur licence back @gypsyking101 ?!! ??

A post shared by Rio Ferdinand (@rioferdy5) on

Niet voor niks zo blijkt nu. De weg naar de ring zal worden gevolgd in het tv-programma Defender to Contender, met als grote finale van de show een echte bokswedstrijd. Waarschijnlijk zal het bij die ene pot blijven, het is dus niet zo dat Ferdinand de nieuwe uitdager wordt van Floyd Mayweather. Rio: “Ik doe dit omdat het een uitdaging is. Zo simpel is het. Ik heb titels gewonnen, nu ga ik voor een gordel.”

Rio begon een paar jaar geleden met boksen om fit te blijven en om hem te helpen in het rouwproces om de dood van zijn vrouw te verwerken, zij overleed drie jaar geleden aan borstkanker. Hoe dat Rio precies hielp is al eens op bijzondere wijze vastgelegd in de BBC documentaire Being Mum and Dad. Eerder vertelde hij tegen Men’s Health al: “Ik ben simpelweg gelukkiger als ik in de gym aan het trainen ben. Het geeft me een opkikker en het maakt me tegelijkertijd rustig.”

Foto: Betfair

Reageer op artikel:
Rio Ferdinand gaat de ring in en wordt professioneel bokser
Sluiten