FHM ging voetbal kijken met Rio Ferdinand

luc 18 mrt 2015 Entertainment
 

Dinsdag 10 maart 2015, Champions League avond. Real Madrid-Schalke 04. De eerste wedstrijd is met 2-0 gewonnen door Real, uit in de Veltins-Arena. Niemand geeft Schalke eigenlijk meer een kans, zelfs de NOS zendt liever FC Porto-Basel uit dan een op het oog al gespeeld potje tussen de Koninklijke De Galacticos en Klaas-Jan Huntelaar. Je kan natuurlijk lekker een Champions League wedstrijdje checken met je vrienden, maar als je wordt uitgenodigd om samen te kijken met de legendarische centrumverdediger Rio Ferdinand, dan ga je daar natuurlijk op in.

Rio is in Amsterdam aanwezig om in samenwerking met Heineken en reclamebureau DDB & Tribal Amsterdam de social media campagne Champion The Match te verzorgen. Hierbij moedigt Heineken fans aan om een fantastische voetbal avond voor zichzelf en hun vrienden te creëren. Elke ronde zal een voormalig voetballegende live commentaar geven op een Champions League wedstrijd via Twitter met de hashtag #ChampionTheMatch. Fans krijgen de kans om al hun vragen te stellen aan een van deze legendes. Nadat eerder al Ruud Gullit en Patrick Kluivert centraal stonden was het nu de beurt aan Rio Ferdinand. Het overkoepelende thema was deze keer Kungfu, vanwege de talloze karatetrappen van Rio, blijkbaar het handelsmerk van de bikkelharde verdediger.

Ferdinand had van tevoren dezelfde voorspelling gedaan als FHM, 3-1.

De wedstrijd is begonnen. Ferdinand zit op een chique bank, vergezeld door kungfu meesters en zijn telefoon, waarop hij vragen via Twitter ontvangt en deze tijdens de wedstrijd beantwoordt. Wij gaan een paar meter achter de man die tegenwoordig de clubkleuren van Queens Park Rangers verdedigt zitten.

De wedstrijd begint fel, en Rio zit van begin af aan op het puntje van zijn stoel. Op Twitter gaat het gesprek al meteen goed los, waarna Rio al snel overspoeld wordt met vragen. Wij vroegen ons af, als hij de keuze had de wedstrijd te kijken met een ex voetbalspeler, wie ’t zou zijn en waarom? Hierop antwoordde hij direct: Maradonna, mijn favoriete speler aller tijden en hij is gek! Na 20 minuten zet Christian Fuchs de bezoekers verrassend op voorsprong. 0-1 für die köningsblauen! Best maf om samen met Rio in een ruimte te zitten, maar dat je via Twitter moet communiceren. Nou ja, snel een volgende vraag. Welke Champions League wedstrijd staat je het meest bij? ‘Moskou, Toen ik de trofee vasthield.’ Het is een spannende wedstrijd. Het spel gaat op en neer, er is bier en er zijn hapjes. En Ronaldo scoort als vanouds: 1-1. Meer heb je op een dinsdagavond in maart niet nodig.

’40, onze eigen Klaas Jan pegelt de bezoekers weer op voorsprong: 1-2!

Het bier gaat erin alsof het zaterdagavond is, maar in het tumultueuze duel hebben we geen eens tijd om een nieuwe te pakken. Wat een wedstrijd! Opnieuw is Ronaldo de doelpuntenmaker en zet daarmee de 2-2 op het bord.

Het is rust. De hotdogs en chips worden snel klaargezet. We horen nog enkele medewerkers ongerust brabbelen of ‘de man’ wel varken lust? Ze hebben hem zeker niet die hotdog binnen 5 seconden naar binnen zien werken.

Wij gaan ondertussen even kijken of we niet nog wat meer vragen beantwoordt kunnen krijgen. We stellen hem snel de vraag wie hij als winnaar van het toernooi tipt. Bayern roept hij. Maar Chelsea als outsider. De hotdogs worden weggehaald en de tweede helft begint weer. Ik vraag Rio; Arjen Robben is momenteel de beste Nederlandse voetballer. Vind jij dat hij van hetzelfde kaliber is als Messi en Ronaldo? RF: Op het moment is Robben in topvorm, maar het is lastig vergelijken nu van Persie geblesseerd is. Depay is ook erg goed. Ik kon tijdens het WK voetbal echt van hem genieten. Vlak na rust scoort Benzema alweer de 3-2. Je voelt het gewoon aankomen. Real gaat er nu overheen. Maar niks is minder waar. Vijf minuten later scoort Leroy Sané alweer de gelijkmaker. Zou er dan toch een stunt in zitten? Dan moet er nog wel twee keer gescoord worden.

Snel een nieuwe vraag. Wie was de moeilijkste speler die je ooit hebt moeten verdedigen? RF: Messi. Hij heeft alles en speelt op meerdere posities. Aan zijn korte antwoorden merk je dat hij zich graag wilt focussen op de spannende wedstrijd. Toch prop ik er snel nog één tussendoor. Wie is volgens jou de beste Nederlandse voetballer waar je tegen hebt gespeeld? RF: Seedorf. Hij is echt één van de meest ondergewaardeerde spelers van mijn generatie. Daarin kunnen we hem geen ongelijk geven. Nog zo’n zeven minuten te gaan. Het lijkt er niet in te zitten voor Schalke, todat.. Ja ja, De Hunt doet het opnieuw, 3-4.

In de laatste minuten doet Schalke er nog alles aan om de winnende goal te maken, maar ze komen net te kort. Toch is de teleurstelling van Ronaldo’s en de rest van de Koninklijke af te lezen.

Wij gooien nog snel een laatste vraag op Twitter. Volg je de Nederlandse competitie? Heb je een favoriete club? Welke spelers vallen je op? Ken je Memphis Depay? Wat vind je van hem? RF: Ik volg het niet. Daar ga ik niet over liegen. Depay vind ik wel een topspeler.

Wij houden het voor gezien. Depay heeft er fan bij en vanavond zit oud Feyenoord keeper Jerzy Dudek voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Met dank aan: Steven Beukers, Account Director, DDB & Tribal Amsterdam

Reageer op artikel:
FHM ging voetbal kijken met Rio Ferdinand
Sluiten