Mayweather pakt McGregor in 10e ronde na technische KO

Redactie 27 Aug 2017 Entertainment

Zo, dat was een vroegertje vannacht. Met het slaap nog in de ogen startte dan eindelijk het veelbesproken boksgevecht tussen de kemphanen Floyd Mayweather en Conor McGregor.

Het verhaal is bekend: Mayweather wordt gezien als misschien wel de beste bokser aller tijden, terwijl zijn opponent de eerste persoon ooit is die kampioen werd in twee verschillende gewichtsklassen van de UFC. Bovenal is het een gevecht tussen de grote bokskampioen en de grote MMA-kampioen.

Het werd niet zo’n kort gevecht als bij Badr vs Rico, want de strijders hielden het tot de tiende ronde vol. Toen kon The Notorious echt niet meer. De wankelende Ier kreeg de ene na de andere klap op z’n bakkes, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was er een einde aan te maken en Mayweather de overwinning toekende na een technische knock-out.

Openingsfase is voor Conor
Conor begon nog zo lekker, door in de eerste vier rondes te geven wat hij had en enkele lekkere stootcombinaties los te laten. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat Money ook wel heel veel toeliet, zich nauwelijks met aanvallen bemoeide en vooral aan het blokken was. De eerste drie rondes waren dan ook op punten voor McGregor.

McGregor came to fight & fought like a true champion tonight, against the best best boxer of his generation, on his boxing debut. Respect @thenotoriousmma ? @allelbows @showtime

A post shared by The Fight Business (@thefightbusiness) on

Volgens Floyd hoorde het allemaal bij zijn tactiek. “Dat was ons plan, ik wilde mijn tijd nemen en hem uitputten. Hij probeerde in het begin harde klappen uit te delen, na 25 minuten merkte ik dat hij vermoeid werd”, aldus de winnaar van het miljoenenbal.

Naarmate de partij vorderde nam Mayweather steeds meer het initiatief. Aan het eind van de negende ronde ging McGregor al bijna tegen de vlakte, maar hij wist zich nog even staande te houden. Tot de tiende ronde, toen de ref een einde maakte aan het gevecht als McGregor niets anders kan dan klappen vangen en niet meer in staat is om zich te verdedigen.

Rate Mayweather's performance out of ???

A post shared by Mayweather McGregor GGG Boxing (@goatboxing) on

Daar was The Notorious het niet helemaal mee eens, zo verklaarde hij achteraf. “Ik vind dat hij wel erg vroeg stopte. Ik was gewoon moe en stond daardoor een beetje te wiebelen op mijn benen. Het was ‘close’. Ik was liever doorgegaan, misschien had de scheidsrechter me gewoon moeten laten neerslaan.”

Money
Zo pakt Mayweather de Money Belt, een gordel bestaande uit 3.360 diamanten, 600 saffieren en 300 smaragden. Veel blijer zal hij echter worden van het bedrag dat op zijn pennyrekening bijgeschreven gaat worden. De genoemde bedragen lopen uiteen, maar de twee vechtersbazen zouden naar verluidt 425 miljoen euro mogen verdelen, waar Mayweather zo’n driekwart van zou opstrijken. Niet zo vreemd als je bedenkt dat een kaartje op de eerste rij 90.000 euro kostte. Met het immense honorarium verdubbelt Money met een gevecht zowat zijn totale vermogen. Ook Conor hoeft de komende tijd niet op een houtje te bijten, want hij pakt nog altijd ruim 100 miljoen euro. Ja, daarvoor zouden wij ook wel een potje in de ring gaan staan.

Toch is het niet alleen geld waar het om draait, maar ook prestige. Floyd mag zich na zijn 50e winstpartij immers de meest succesvolste bokser aller tijden noemen. Hij kwam er speciaal voor terug van zijn pensioen, maar vertelde na het gevecht nu definitief zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. “Ik kon me geen betere danspartner wensen vanavond. Dit was mijn laatste duel”, waren de woorden van Mayweather. Met zijn laatste overwinning steekt Money de Amerikaan Rocky Marciano voorbij, die in 1956 na 49 zeges en 0 nederlagen met pensioen ging.

Great show of Respect after a great fight. How would you rate it 1-10 ? Mayweather with a TKO in the 10th #mcgregormayweather @floydmayweather @thenotoriousmma

Een bericht gedeeld door Super Athletes (@super_athletes) op

Lieve woordjes
Met het einde van het miljoenengevecht komt ook een einde aan de verbale oorlog, die al weken het nieuws domineerde. “Hij was een stuk beter dan ik dacht”, aldus Mayweather. “Hij wist me uit alle hoeken en standen te raken. Hij was een sterke tegenstander.”

"What can I say? F–k, I had a bit of fun over on this side." -@TheNotoriousMMA ?? #MayweatherMcGregor [via @ufc]

A post shared by theScore (@thescore) on

Zelfs McGregor lijkt de mondelinge strijdbijl te hebben begraven. “Hij was hartstikke goed en heeft me keihard laten werken. Het gaat om uitstralen dat je wil winnen, energie erin stoppen. Dat hebben we allebei gedaan. Voor onszelf, de fans, voor iedereen. Ik heb voor een ander publiek gevochten, voor mijn vlag. Ik ben trots. Het was eigenlijk een normale dag voor mij, maar wel een mooie!”, aldus de Ierse blaaskaak.

Zo kan Floyd eindelijk rustig met pensioen en kan Conor zich weer gaan focussen op de MMA. Eén ding is zeker: allebei kunnen ze de geldtelmachine gaan laten ratelen en een extra verdieping op hun pakhuis te laten bouwen voor al hun groene flappen.

The Champion #mayweather

A post shared by Michael Ediale (@aelsmpire) on

Openingsfoto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Mayweather pakt McGregor in 10e ronde na technische KO
Sluiten