Ride Out Amsterdam komt met gruwelijke Danny MacAskill VR experience

Danny MacAskill hebben we al regelmatig voorbij zien komen op FHM. De stuntman op z’n mountainbike doet al jaren de meest sicke stunts op z’n fietsje. Binnenkort kun je een Danny MacAskill VR Experience beleven bij Ride Out in Amsterdam.

Als bezoeker kruip je in de huid van de extreme sporter waarbij je kunt ervaren wat Danny MacAskill ervaart als hij weer een van z’n halsbrekende toeren uithaalt. Van de daken van Gran Canaria naar springen van een hoge cliff. Danny is niet zo bang aangelegd.

Extreme fietstochtjes

Bij VR Ride Out stap je op het zadel van z’n Santa Cruz mountainbike en kom je terecht in een van zijn gruwelijkste video’s: The Ridge. Hierbij fiets je op grote hoogte over smalle paadjes, raas je rakelings langs diepe kliffen en scheur je door grote rotsen.

Danny: “Iets wat ik altijd al eens heb willen doen, is iemand de ervaring geven van rakelings langs een klif te fietsen zoals ik doe in mijn video. Natuurlijk kan ik niet met iemand achterop mijn fiets de bergen ingaan, dus leek het ons een leuk idee om een aantal van de spannendste momenten uit onze video opnieuw in VR te creëren. We hebben met z’n allen heel hard gewerkt aan VR Ride Out, om het net zo te laten voelen alsof je echt op de Black Cuillin Ridge op Isle Of Skye en langs een 81 meter hoge brug in Graubünden in Zwitserland rijdt. Ik moet zeggen dat deze ervaring met al deze nieuwe technologie bijna meer angst opwekt dan het echte werk. Super om het nu met iedereen te kunnen delen.”

Danny MacAskill VR Ride Out

Ride Out is een plek voor fietsliefhebbers waar zij tochten kunnen ondernemen met profwielrenners en workshops kunnen volgen. Wij vinden dit wel een vette samenwerking tussen een VR-technologiestudio studio Rewind en een mountainbiker. We vinden zijn video’s al zenuwslopend om te checken, laat staan dat we nu in VR kunnen ervaren wat hij ziet. Lijkt ons wel een toffe experience om mee te pakken. Hier vind je meer info over de Danny MacAskill VR Ride Out.

Reageer op artikel:
Ride Out Amsterdam komt met gruwelijke Danny MacAskill VR experience
Sluiten