Voordat oneplus">de OnePlus 6 uitkwam, had je er waarschijnlijk nog niet veel over gehoord. Momenteel word je doodgegooid met talloze positieve reviews over de new smartphone on tha block. Maar klopt dit allemaal wel en wat is er dan zo awesome aan deze mobiele telefoon? Wij namen de proef op de som en testten oneplus 6">de OnePlus 6 voor je uit.
Na een tijdje smartphonevingeren snappen we al vrij rapido waar die positieve reviews vandaan komen. Potverdorie jongens, wat is dit ding snel. Retesnel. Stiekem is ‘ie gewoon sneller dan de iPhone X, Samsung Galaxy S9 en de LG G7. En dan te bedenken dat de OnePlus 6 liefst 500 euro goedkoper is dan de iPhone X. 519 euries voor dit snelheidsmonster. Niet verder vertellen hè?
Laten we even beginnen over de monsterprocessor van de OnePlus 6. Want dat is wel een dingetje op zich. Er zit een Qualcom Snapdragon 845 processor in. Klinkt huge, of niet? Is ‘ie ook. Daarmee valt deze mobiel in de categorie van de Usain Bolt onder de sprinters. Weet je wat helemaal mooi is? Hij heeft 6 GB RAM geheugen en met een paar tientjes meer upgrade ‘ie naar 8 GB. Zegt dit je niks? In jip-en-janneketaal: de gemiddelde laptop op je werk of school heeft een 8 GB RAM processor. Dat bedoelen we. Retesnel. Bovendien is het wel aardig om te vermelden dat uit verschillende testen is gebleken dat OnePlus-telefoons die snelheid ook gedurende langere periode behoudt.
Als we het over retesnel hebben, kunnen we mooi het bruggetje maken naar de oplader. Hij laadt nog sneller je mobiel op dan dat je schoonmoeder eens eindelijk een lekker bak koffie heeft gezet. Met de speciale fast charge laadt de OnePlus 6 binnen een half uurtje zestig procent van de energie naar binnen. Je kunt zelfs je mobiel opladen terwijl je een game speelt. Dat ding wordt niet heet of gaat langzamer opladen. Dat is pas mooi.
De bovenstaande zaakjes zijn toch wel hele goede redenen om dit beest aan te schaffen. De volgende punten zijn dan alleen maar meer extra’s waarvoor jij gaat zwichten. Normaal gesproken slide je je mobiel open of voert zo’n zieke slidecode. Kost je vaak 5 seconden. Met de nieuwe gezichtsherkenning van de OnePlus unlocked je phone binnen no-time. Werkt perfect, alhoewel een code nog altijd veiliger is.
Als we dan toch een minpuntje moeten aanmerken, dan zou dat de camera zijn. Laat het duidelijk zijn: hij volstaat prima om foto's mee te maken voor Instagram of Facebook, maar het is niet de beste camera in vergelijking met de concurrentie. Hij doet 't met een 20 MP camera met dual lens ( handig , want daar kun je o.a. mooie portretten mee schieten) aan de achterkant en een 16 MP aan de voorkant. Daarmee schiet je uitstekende foto's, maar hij kan niet tippen aan bijvoorbeeld de camera van de S9. Zie het zo: de camera is net als Kensington, het is van goede kwaliteit en doet het lekker, maar het is geen Foo Fighters. Wel schijnen er binnenkort een aantal updates aan te komen waarmee de kwaliteit van de camera omhoog moet gaan.
Sommige mensen vinden het uiterlijk van een mobiele telefoon erg belangrijk. Begrijpen we volkomen, want het oog wil natuurlijk ook wat. De OnePlus 6 ziet er op zichzelf prachtig uit. Lekker strak, clean en zonder poespas. Z'n stijlvolle cleane ontwerp is gelijk het punt waar je de OnePlus aan herkent. De 'Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg' mentaliteit, past uitstekend bij ons Nederlanders zou je zeggen. Helaas heeft de achterkant een glazen wand gekregen. Een plaats delict voor vingerafdrukken. Gelukkig zie je er niets meer van met een hoesje. Het scherm van dit nieuwe kindje van de OnePlus is ook een stuk groter dan zijn voorganger. Zelfs door de Notch-modus kun je je scherm nóg wat groter maken. Vind je dit niet fijn? Kun je het nog altijd uitschakelen.
Alleen op de bovenste puntjes na is ‘ie nagenoeg perfect. We weten het niet hoe OnePlus het doet, maar met deze nieuwe mobiel laten ze zeker op prijs-kwaliteitverhouding concurrenten als de iPhone X en de Galaxy S9 ver achter zich. De OnePlus6 is een absolute topaankoop. Hij is retesnel, aantrekkelijk en de prijs-kwaliteitverhouding behoort tot de absolute toptelefoons in the game.
Door: Niels van Rens
Wat: OnePlus 6 Processor: Qualcom Snapdragon 845
Camera: 20 megapixel dual lens achter en 16 voor Prijs: Vanaf 519 euro
Werkgeheugen: 6 of 8 RAM Schermresolutie: 2280x1080