Disney komt met HD remake van klassieke games Lion King en Aladdin

redactie 29 Aug 2019 Entertainment

Nineties kids will know. Ken je die oude platformers nog van Lion King en Aladdin die je kon spelen op de Sega Mega Drive, Super Nintendo en Game Boy? Disney gaat deze populaire spellen uit de jaren ’90 opnieuw uitbrengen in verbeterde kwaliteit.

De games zullen verkrijgbaar zijn als bundel voor de Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 en de pc. Ze verschijnen in de herfst maar een prijs is nog niet bekend. Daar horen we binnenkort vast meer over.

Updates

De HD beeldkwaliteit is niet het enige dat Disney heeft aangepast aan de games. Vooral Lion King was een lastige game, waarbij je als je levens op waren gewoon weer opnieuw moest beginnen. Bij de nieuwe versies heb je opslagpunten en een terugspoelfunctie, zodat je maximaal vijftien seconden terug kunt spoelen.

Er wordt ook extra materiaal aan de games toegevoegd zoals interviews met de makers. Je ziet ook hoe de game destijds gemaakt is door schetsen en andere nooit eerder vertoonde beelden. De spellen kwamen in 1993 en 1994 tegelijk uit met de films. Aangezien er van beide films nu een live-action remake is, is het tijd om ook de spellen een opknapbeurt te geven.

Reageer op artikel:
Disney komt met HD remake van klassieke games Lion King en Aladdin
Sluiten