Rel om ruftende mensen in vliegtuig escaleert de pan uit

Redactie 19 feb 2018 Entertainment

Zit je net lekker op je dooie gemakkie in het vliegtuig terug naar Schiphol na een ultra relaxte vakantie in Dubai, zitten er ’n paar lui tijdens de vlucht non-stop rectaalbriesjes de weide wereld in te slingeren. Het overkwam de bemanning aan boord van de Transavia Airlines HV6902. Niet eens Lufthansa nee. Daarop besloten zij een noodlanding te maken op de luchthaven van Wenen omdat de ‘onhandelbare’ passagiers en hun riekende dampen een serieus gevaar voor de vliegveiligheid konden worden. Oké dan. 

Uiteraard komen de reizigers, het zal eens ’n keer niet zo zijn, met een compleet ander verhaal aanzetten. “Er was eigenlijk niet veel aan de hand. Een oudere man liet stinkende scheten en daar zeiden een paar iets wat uitgelaten studenten wat van. Ze drukten op de stewardessenknop in hun stoel, maar dat werd niet gewaardeerd. Ze gingen de discussie aan met de bemanning, maar niet agressief. Dat hebben we op onze mobieltjes opgenomen”, verklaart een ooggetuige later.

Toch houdt het personeel van Transavia hun poot aardig stijf. Zij blijven van mening dat de luchtvaart steeds meer te maken krijgt met passagiers die vinden dat ze hun eigen wetten kunnen bepalen. Iedereen hoort zich aan de strikte veiligheidsmaatregelen te houden aan boord en doe je dat niet, deal je zelf met de gevolgen.

Inmiddels zijn de gemoederen behoorlijk hoog opgelopen en krijgt nog een staartje, want een paar Nederlandse zussen die volgens henzelf niets met het voorval te maken hadden, werden ook geslachtofferd en uit het vliegtuig gekegeld. Mochten zelf lekker uitzoeken hoe ze thuiskwamen. Reisverbod erbij, de hele mikmak. De Rotterdamse zusjes laten het er niet bij zitten en hebben aangifte gedaan. Hele verhaal kun je lezen op Telegraaf. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Voortaan die zakjes gezouten amandelen aan boord maar inruilen voor ’n paar extra Rennie’s.

Foto’s: Mailonline

Reageer op artikel:
Rel om ruftende mensen in vliegtuig escaleert de pan uit
Sluiten