De nieuwe Red Bull RB14 van Max Verstappen ziet er heel dik uit

Redactie 19 feb 2018 Machines

Tadaaa! Red Bull heeft zijn nieuwe Formule 1 bolide gepresenteerd. Dit is de Red Bull RB14. De auto waarin Max Verstappen moet gaan te proberen zijn eerste wereldtitel in de F1 te veroveren.

Met concurrentie van Lewis Hamilton en Sebastien Vettel zal dat nog een hele opgave worden, maar er mag een beetje ambitie worden getoond nietwaar? Officieel is dit de TAG Heuer Aston Martin Red Bull Racing – TAG Heuer RB14 van Aston Martin Red Bull Racing. Dat is een hele mond vol. Dus laten we het vooral lekker houden op de Red Bul RB14.

Het eerst wat opvalt is natuurlijk de kleur. Het blauw / geel / rood is ingewisseld voor een kleurencombinatie van donkerblauw / zwart / wit. Wij vinden dit wel een partijtje dik hoor hé. Verder zit er natuurlijk de verplichte halo op die de coureurs moet beschermen voor rondvliegende banden en overige materialen. Natuurlijk is het design mooier zonder halo, maar zo storend is het niet als je het ons vraagt.

Red Bull RB14

Eerste testdagen voor Red Bull RB14

Volgende week zal de auto voor het eerst het over het circuit scheuren, als Max Verstappen en Daniel Ricciardo op het Circuit de Catalunya in Barcelona de eerste meters gaan afleggen in hun nieuwe auto. Grote vraag is natuurlijk of de auto dit seizoen qua vermogen zal kunnen wedijveren met Mercedes en Ferrari, wat vorig jaar nogal een probleem was.

De RB14 is nog niet de definitieve auto waarmee Red Bull op 24 maart aan de start zal verschijnen tijdens de Grand Prix van Australië in Melbourne. Zo zullen aerodynamische zaken na de testdagen worden toegevoegd of in het weekend van de eerste GP. Ook de kleur is nog niet definitief, want een paar jaar geleden had Red Bull tijdens de testdagen ook een blauwe camouflage. Wat ons betreft blijft de kleurstelling zo, want dit ziet er toch mega vet uit. Opdat ‘ie maar veel vooraan mag gaan rijden.

Reageer op artikel:
De nieuwe Red Bull RB14 van Max Verstappen ziet er heel dik uit
Sluiten