Reinier Zonneveld schrijft geschiedenis en pakt wereldrecord voor de langste dj-set ooit

We kunnen er echt niet meer omheen: Reinier Zonneveld is de absolute koning van de techno. De florissante techno dj heeft afgelopen zaterdag een nieuw Guinness World Record gevestigd voor de langste elektronische muziek live set. En dat op zijn eigen festival. Vetter dan dit wordt het niet. Chapeau, Reinier!

Karren Maar Festival

Op zaterdag 5 augustus stond de allereerste editie van Reiniers Karren Maar Festival op het programma. De historische Stadsblokken in Arnhem werden omgetoverd tot het decor van Reiniers eigen festival. Een geweldig moment om een wereldrecord te verbreken. Dat moet Reinier ook gedacht hebben, want hij verraste het publiek met een buitengewone 11 uur en 11 minuten durende solo live set. De set begon om 12:49 uur en was precies om 00:00 uur weer klaar was.

Wereldrecord

Hiermee veroverde Reinier het wereldrecord voor de langste dj-set ooit. Reinier is logischerwijs apetrots op deze prestatie. ‘Karren Maar Festival was een uitzonderlijke ervaring van geluid en verbinding. Gedurende 11 uur en 11 minuten spelen, kreeg ik de kans om diep in de essentie van mijn muziek te duiken en onbekende gebieden van emotie en energie te verkennen. Het was een memorabele ervaring om de steun en energie van het publiek te voelen, wat resulteerde in een unieke sfeer.’ Laat Reinier weten. ‘Ik ben dankbaar dat ik deze onvergetelijke ervaring met iedereen heb kunnen delen en we de grenzen van wat mogelijk is in de wereld van de elektronische muziek hebben verlegd.’

Reinier Zonneveld

De techno-koning heeft nu dus al een Guinness World Record op zak, maar daar blijft het niet bij voor deze zomer. Reinier zal het festivalseizoen afsluiten met een spiksplinternieuw album in september. Het langverwachte album neemt luisteraars mee op reis door alle facetten van het techno-genre. Wij kunnen niet wachten. Karren maar!

Geniet hieronder van de twee uur durende liveset van Reinier Zonneveld tijdens Free Your Mind op Koningsdag dit jaar!

Reageer op artikel:
Reinier Zonneveld schrijft geschiedenis en pakt wereldrecord voor de langste dj-set ooit
Sluiten