Reinier Zonneveld gaat B2B draaien met AI-model R² op eigen fesitval

Wij moesten onszelf even knijpen toen we dit te horen kregen. Reinier Zonneveld gaat dit jaar, op 17 augustus, een baanbrekend festival organiseren. Hij gaat een live-performance spelen met niet zomaar iemand. Namelijk met R². Dat is de AI-tegenhanger van Zonneveld. Hoe lijp is dat?! 

Zonneveld belooft dat hij met dit liveoptreden zijn bekende optredens naar een heel ander level zal tillen. Hij heeft namelijk een AI-model getraind met zijn eigen uitgebreide muziekrepertoire. We kunnen allemaal gaan dansen tijdens de B2B van dit misschien wel legendarische nieuwe duo op 17 augustus in Spaarnwoude. Dat is niet de enige stage, want er zullen er nog zeven andere zijn waar we helemaal los kunnen gaan.

R² weet doordat Reinier hem aan het trainen is precies hoe de kenmerkende stijl van de Dj in elkaar steekt. Dit zal ervoor zorgen dat het tijdens de liveshow, die de twee samen gaan geven spontaan tracks kan gaan samenstellen. Wij kunnen het bijna niet geloven, maar wat ontzettend gaaf zeg! Hoe kan zo’n model dat dan allemaal precies? Nou, het is getraind op meer dan 2000 uur aan originele muziek en opnames van meer dan 1000 liveoptredens. Hierbij is allemaal gefocust op de stijl van Zonneveld. Nu kan R² gebruik maken van loops, samples en andere live-elementen die zorgen voor de perfecte combinatie met Reiniers eigen tracks op dat moment.

Dit AI-model zorgt voor een hele nieuwe dimensie als we kijken naar de huidige kunstvormen die er bestaan. Zou dit dan echt de toekomst zijn van de muziek? Wij zijn het er wel mee eens, als er maar goede plaatjes uitkomen en wij kunnen dansen!

Stages

De andere zeven stages zullen allemaal gehost worden door clubs, labels en muziekinstituten. Deze zijn niet random uitgezocht, ze hebben namelijk allemaal iets speciaals te maken met de muzikale geschiedenis van Reinier Zonneveld.

  • The Beginning – een ode aan de illegale rave movement
  • STOOR – een audiovisuele ervaring, gecreëerd door Speedy J
  • Filth On Acid – Reiniers eigen label
  • Unreal – staat bekend om de heftigere technomuziek.
  • De Marktkantine – uitgestorven uitgaansinstituut waar Reiniers beruchte all-nighters plaatsvonden.
  • Kompass Klub – technoclub in België.
  • Amnesia Pyramid – de ultieme Ibiza experience wordt hier naar de Nederlandse bodem gebracht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reinier Zonneveld (@reinierzonneveld)

Reinier Zonneveld

Als wij aan hardere techno denken, dan denken wij aan Reinier Zonneveld. Deze iconische Dj staat bekend om zijn live-sets. Hoe deze man het doet weten wij ook niet, maar karren doen we allemaal op zijn muziek!

Reageer op artikel:
Reinier Zonneveld gaat B2B draaien met AI-model R² op eigen fesitval
Sluiten