Red Bull Racing verbreekt weer het pit stop record met 1,88 seconden

redactie 29 Jul 2019 Entertainment

Wat was het genieten gister tijdens de GP van Duitsland op de Hockenheimring. Na een spectaculaire regenrace, ging Max Verstappen er met de winst vandoor. Nu blijkt dat ze bij Red Bull Racing nog een feestje kunnen vieren, aangezien ze hun eigen pit stop record hebben verbroken met 1,88 seconden.

Het ging bij Mercedes behoorlijk mis gister. Mede daardoor kwam Max aan de leiding en gaf die plek niet meer af. Ondanks een spin van 360 graden en een belabberde start, maakte hij verder minder fouten dan zijn concurrenten waardoor hij de winst pakte.

Record

Tijdens de Britse GP in Silverstone pakte Red Bull Racing het record al af van Williams bij de pit stop van Pierre Gasly. Toen deden ze het in 1,90 seconden. Toen Max gister voor de laatste en vijfde keer stopte om de rode banden erop te doen, zette Red Bull een nieuw record neer van 1,88 seconden. Bizar.

Wereldtitel

We zijn op de helft van het Formule 1 seizoen van 2019 en kunnen onderhand dus ruim de balans opmaken. Dan zien we dat Max al twee overwinningen te pakken heeft en in totaal vier keer op het podium stond. Hij heeft het gat richting de nummer 1 van de ranglijst verkleint naar 63 punten. Zijn manager gelooft dan ook nog in het feit dat Max de wereldtitel kan winnen. Met de huidige vorm ziet Raymond Vermeulen de Nederlander nog meer successen binnenslepen voor Red Bull.

Reageer op artikel:
Red Bull Racing verbreekt weer het pit stop record met 1,88 seconden
Sluiten