Red Bull gaat pils brouwen

redactie 7 sep 2018 Entertainment

Misschien heb je het in dronken bui al wel eens gemixt. Red Bull en bier. Of het lekker smaakt laten we even in het midden. Dietrich Mateschitz, the big boss van Red Bull, komt nu met een nieuw idee, want Red Bull komt met een eigen biermerk.

Thalheim gaat het goudgele goedje heten. Vernoemd naar een Oostenrijks dorp. Niet echt toevallig ofzo, want Red Bull komt zoals je waarschijnlijk wel weet uit Oostenrijk. Thalheim ligt pal naast de wereldberoemde Red Bull Ring. You know, van de Oostenrijkse Grand Prix met de Formule 1. Het mineraalwater in het pils wordt gehaald uit de bronnen rondom het kasteel van Thalheim waar ook het bier gebrouwen wordt.

Grand Prix Red Bull
Foto: Christian Reichl Foto: Christian Reichl

Nog effe geduld

De Oostenrijkers hebben geluk, want daar is het biertje van Red Bull al te krijgen, hoewel het nog in een testfase zit. Ze willen zoveel mogelijk meningen verzamelen om het pils nog een beetje aan te passen. Op z’n vroegst zal het Thalheim bier in 2019 uitkomen.

Voorlopig alleen nog in Oostenrijk

Voor de apré-skiërs onder ons; het bier is straks voorlopig alleen in Oostenrijk te krijgen. Mocht het succesvol worden, dan zal het bier straks op meer plekken te krijgen zijn. Er is ook een radler variant verkrijgbaar. Of je er vleugels van krijgt, moeten we nog effe zien. Maar tof is het wel.

Reageer op artikel:
Red Bull gaat pils brouwen
Sluiten