Daniel Ricciardo vertrekt bij Red Bull en tekent bij Renault

Redactie 3 aug 2018 Nieuws

Vanochtend zagen we Daniel Ricciardo nog een roadtrip maken door Amerika, dus wij dachten dat het met die contractverlenging bij Red Bull Racing wel snor zat. Stapt ‘ie ineens over naar het team van Renault. Na die fantastische ervaringen met die weergaloze motor is dat natuurlijk een logische keuze. 

The Daily Mail meldde het gerucht een uurtje geleden al en nu is het ook bevestigd door Red Bull zelf. Volgens de Britse mediasite is Ricciardo nogal op zijn pik getrapt doordat Max Verstappen al zo’n sterk verbeterd contract heeft getekend bij Red Bull. Met zijn overstap doet hij toch vele wenkbrauwen in de Formule 1 fronsen. Van Red Bull naar Renault lijkt qua competitie forse stap achteruit, maar het salarisstrookje zal wel een en ander compenseren.

Horner over vertrek Daniel Ricciardo

Teambaas Christian Horner: “We hebben alle respect voor de beslissing van Daniel en wensen hem het beste. We willen hem bedanken voor zijn toewijding en de rol die hij heeft gespeeld sinds hij in 2014 bij Red Bull kwam. Zijn hoogtepunten zijn natuurlijk zijn zeven GP-overwinningen en in totaal 29 podiumplekken.”

Coureurscarrousel

Met het vertrek van Daniel Ricciardo komt de carroussel voor volgend seizoen op gang. De Australiër moet een team gaan vormen met Nico Hülkenberg, terwijl Carlos Sainz, nu door Red Bull uitgeleend aan Renault, de omgekeerde weg bewandelt. Sains was al eerder teamgenoot van Verstappen bij Toro Rosso, dus die twee kennen elkaar wel. Dat is nog niet zeker, want McLaren zou ook nog op het vinkentouw zitten voor de Sainz. Een andere opvolger van Ricciardo zou Pierre Gasly kunnen zijn. Hij rijdt al jaren voor Red Bull als testcoureur en maakt dit seizoen geregeld indruk bij Toro Rosso.

Horner houdt zich logischerwijs nog op de vlakte: “We gaan nu de opties evalueren en bekijken wie er volgend jaar naast Max Verstappen zal staan. In de tussentijd zijn er nog altijd negen races te gaan in 2018 en zijn we volledig gefocust op de kansen die er nog liggen voor Max en Daniel.”

 

Reageer op artikel:
Daniel Ricciardo vertrekt bij Red Bull en tekent bij Renault
Sluiten