Nederland heeft nog nooit zoveel miljonairs gehad

redactie 11 sep 2018 Entertainment

Dat een aantal Nederlanders het financieel goed voor elkaar hebben is natuurlijk geen geheim. In 2006 waren er nog 72.000 mensen met een zesnullenbankrekening, nu zijn dat dat er 112.000 volgens recente cijfers van het CBS. Voor de niet zo snelle rekenaars onder ons: er zijn de afgelopen 12 jaar 40.000 miljonairs bijgekomen. Nog nooit waren er zoveel rich bastards als op dit moment.

Alle huishoudens met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro werden meegerekend. De waarde van het huis en de schulden werden voor het gemak niet meegeteld. De meeste miljonairs van ons land wonen in de provincie Zeeland. Wanneer we naar de dorpen en steden kijken wonen in Laren de meeste rijkaards. Bijna 11% in het Gooise dorp heeft meer dan een miljoen op de bank staan. Het gemiddelde in heel Nederland is 1,5%.

Oude mannen

Bijna driekwart van de miljonairs in Nederland is boven de 50. Een op de twintig is jonger dan 40. De ouwelui boeren goed. Bij 80% van de miljonairshuishoudens is de hoofdkostwinner een man. Bij de multimiljonairs die 9 nullen op de bank hebben is dat zelfs 90%.

Bliksem

Lijkt het je ook leuk om tot deze eliteclub te behoren? Blijf sparen. En mocht dat niet opschieten, kun je altijd nog naar de lokale tabakszaak lopen voor een lot. Hoewel de kans groter is dat je door de bliksem getroffen wordt. De loterij winnen is dan wel een stuk minder pijnlijk.

Reageer op artikel:
Nederland heeft nog nooit zoveel miljonairs gehad
Sluiten